Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Aki ismeri a ciklus.hu-t...

Kisnita kérdése:

Aki ismeri a ciklus.hu-t segítene nekem?

Figyelt kérdés

Már egy ideje regisztráltam, de még van egy pár dolog ami homályos...

Szóval:

Mit jelent a "kritikus napok" és a "csak óvatosan"?

Én úgy értelmeztem, hogy a kritikus napokon védekezni kell ha nem akarok babát, a csak óvatos napokon is kell védekezni, de ott már kevesebb az esély a terhességre. Jól értelmeztem? (Ezen vitatkoztunk a párommal, mert ő fordítva gondolja...)

A másik, hogy 25.-én küldte a mail-t hogy holnapra várható az ovum az az tegnapra és okt. 19.-től egészen nov. 2-ig kritikus napokat ír.

A csak óvatosan: Okt. 2,3,17,18 és nov. 3,4 és 18, 19.

Na most hogy is van ez? Mikor kell feltétlenül védekeznünk ha nem akarunk babát? Mert a következő mensimet nov. 9-re írja. Ami azért fura mert előtte csak 4 nap van zölden szedve (szabad szerelem) és utána pedig csak 3. Ez azt jelenti, hogy egy ciklusban összesen 7 napot lehet következmény nélkül összebújni?

Bocsi hogy ilyen sokat kérdezek, de már teljesen belezavarodtam, mióta regisztráltam ide még bonyolultabbnak látom az egészet mint előtte. Nagyon hálás lennék ha valaki segítene nekem.

2010. okt. 27. 10:06
 1/6 anonim ***** válasza:

A kritikus napokon mindenképpen védekezzetek!!!

A csak óvatosan napok azért vannak, ha esetleg pár nappal korábban, illetve később van peteérésed, akkor se lehessen belőle baba.Akkor is védekezzetek.

Nekem a ciklus első és utolsó hetét jelzi zölddel.

Neked csak egy hetet???

2010. okt. 27. 10:10
 2/6 anonim ***** válasza:

valójában nem a honlapot kellene megismerned, hanem a női ciklust: peteérés környékén van a legnagyobb esély a terhességre, ezt kritikus napoknak hívja a honlap. ilyenkor (és máskor is) védekezni kell. menses előtt és után pár nappal a legkisebb az esélye a teherbeesésnek, ezeket a honlap szabad szerelemnek hívja, de itt is ajánlatos védekezni, hiszen bármikor lehet egy hirtelen peteérés pl. orgazmus hatására. a többi időszakban pedig nagyobb az esélye a teherbeesésnek, de nem annyira mint peteérés előtt-után, ezek a csak óvatosan időszakok.

de hangsúlyozom védekezni mindig érdemes, ha nem szeretnétek még babát. következmény nélkül összebújni egyik nap sem lehet!

2010. okt. 27. 10:15
 3/6 anonim ***** válasza:
A csak óvatosan az azt jelenti, hogy óvszer ha nem akartok babát mert ha akkor szexeltek a spermiumok ha jó a hüvelyed ph-ja öt-hét napig is élhetnek és mire jön a tényleges ovud akkor ott fognak toporogni és várni a petesejtet. A kritikus napok pedig..hát akkor a legvalószínűbb, hogy terhes lehetsz, azok az ovu közeli és ovus napok..azért ír több napot mert a ciklus.hu csak egy gép, nem tudja, hogy neked melyik nap van a tényleges ovud, csak kalkulál az addigi mensik alapján..de ha a hődet vezeted akkor látod, hogy amikor leesett a hőd akkor repedt meg a tüsződ, az aznap vagy egy két napon belül kiszabadul és azok az igazán kritikus napok..plusz előtte egy-két nap..én néztem épp a táblázatomat nekem egy hónapban kb 15-16 olyan nap van ami nyugisan szexelhető..be tudnád linkelni a hőgörbédet?
2010. okt. 27. 10:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem a ciklus.hu még soha nem találta el a peteérésemet. Hőmérőzés nélkül pedig egyenesen "életveszélyes" rá hagyatkozni, ha nem szeretnél babát.

Szerintem védekezzetek mindig, az a tuti. :)

2010. okt. 27. 11:12
 5/6 A kérdező kommentje:

Én még soha nem néztem a hőmet. Nem tudtam, hogy a ciklus.hu-t csak így lehet megbízható :O

Minden nap kell mérni a testhőmérsékletet lázmérővel? Vagy hogy? Milyen napszakban vagy az mindegy? Meséljetek már nekem erről legyetek kedvesek mert nekem ez tök homály:S

Már van gyerekem, az következő egy-másfél évben nem szeretnék teherbe esni.

2010. okt. 27. 19:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Minden reggel ugyan abban az időben hüvelyben vagy szájban nyelv alatt kell mérni, mindig ugyanakkor ez fontos..15 perc eltérés még oké de fél óra már nem és előtte minimum négy óra alvás szükséges..ki se kelj az ágyból csak az odakészített lázmérőért nyúlj és mérj, hónaljba nem jó mert az a bőrhőmérsékletedet mérné nekünk meg a belső hő kell..kisgyerek mellett körülményes de talán megoldható..jegyezd fel a hődet minden nap a ciklus.hu--ad egy szép diagrammot..pl ciklus első felében az átlaghő általában 36,3- és 36,5 közötti..kinek mennyi..több napig ekörül mozog kb két hétig de kinek hogy..azután egyik reggelre leesik a hő..mondjuk 36-ra vagy 36,1-re ekkor reped meg a tüsző,amiből a folyadék ami körbe veszi a petesejtet kifolyik és ráfolyik a hasnyálkahártyára ezért esik a belső hő a folyadék lehűti..tehát ekkor repedt meg a tüsző..namost vagy aznap kiszabadul ami ritka de negyven nyolc órán belül általában megtörténik..ezután a hőmérséklet ha legalább pár napon belül négy tizedet emelkedik akkor megtörtént a tüszőrepedés és a reggeli hő beáll magasra..általában ha a nőnek nincs hormonzavara és megfelelő a progreszteron szintje akkor a hő innentől nő..kb 36,6-36,9 de van akinek 37 az ébredési hője ebben a luteális fázisban..tehát a ciklus második két hetére ez a jellemző..ha valaki terhes annak általában 37 vagy a feletti a hője..de vannak kivételek is..majd a mensi előtti nap vagy aznap elkezd a hő leesni..tehát akkor már reggel csökken az előző napokéhoz képest, ez jelzi azt, hogy csökken a progi szint és újra ösztrogén kezd termelődni..ekkor már várható a mensi ha nem jött létre terhesség de terhességnél a hő nem esik le..szóval mensi jön..tehát neked a lényeg, hogy a leesett hő előtt már pár nappal védekezni kell..és azután is négy -öt napig még..mert nem tudni pontosan melyik nap bújik ki a petéd a tüszőből..csak sejteni lehet a hőleesésből..viszont csak akkor tudod kb kiszámolni mikortól védekezzetek kb ha már minimum egy teljes hónapot végig vezettél..mert akkor látod, hogy neked hanyadik napra esik a hőleesős nap és a pé--ekkor már tudsz számolgatni..húú nagyon körülményes, fárasztó is..lehet jobban járnál fogamzásgátlóval..
2010. okt. 27. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!