Milyen progeszteron szinttel estetek teherbe?
Spontán fogant terhességnél full felesleges a progeszteronon pörögni. Nem létezik önmagában olyan, hogy sárgatest elégtelenség, az csak követkemzénye a nem megfelelő ovulációnak. Ha nem jó az ovu, teherbe sem esel. Ha teherbe estél, marhára mindegy, hogy mennyi a progi, nem ettől függ a terhesség kimenetele. 13 nmol/l-es értékkel is leírtak élve született terhességet. Értelmetlen mérni és pótolni is, ugyanis a progeszteronpótlás önmagában nem javítja az élveszületések számát.
A terhesség létrejöttétől pedig egyébként is HCG függő a progeszterontermelés...
Ha valakinek szar a progeszteronja és elvetél, akkor nem azért vetél el, mert kevés a progija, hanem azért kevés a progija, mert a terhessége nem fejlődik normálisan bármely egyéb okból.
Ezen az egész progeszteronon pörgésnek csak és kizérólag IVF kezeléseknél van létjogosulsága.
Tessék, olvasgass: [link]
Ui.: Megjegyzem, még IVF kezelésnél is csak 2 hétig van értelme a progeszteronpótlásnak, utána szintén a HCG teszi a dolgát. Erre is van vizsgálat említve a cikkben.
Nyilván kivétel a donoros IVF menopausa után, ahol nincs sárgatest.
Én is akkor mérettem, annak igazolására, hogy nem volt ovum. Hát, ez nem jött be, mert tartományon felüli lett(63). Utóbb kiderült, ez ovu után csak pár nappal volt, valószínűleg 2 is volt abban a hónapban. Így is kaptam pótlást, pedig előtte is minden mérésnél jó volt. Előzmények (vetélés) és korom miatt kaptam. 4 nap szedés után nézettem hcg-t és akkor már progit is, 99 volt akkor.
Előző terhességemnél is kaptam barnázás miatt, akkor 56-nál kezdtem szedni, ha jól emlékszem. Nem az volt a baj, mivel nem segített.
#1-re ne hallgass, minden progis kérdésnél leírja, valamiért nagyon haragszik a progira🤣
Orvosodat kérdezd meg holnap. Nekem meg volt beszélve a vetélésem után, hogy, ha összejön még, azonnal jelentkezzek és kapok. Egyáltalán nem gondolom, hogy attól maradt meg, de orvosra bízd, ne gyikes Julikára.
Drukkolok neked!🤞
Kedves kérdező!
Mi újság veled azóta?☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!