Hogy lehet az, hogy védekezik valaki és mégis terhes lesz?
Száz százalékos módszer nincs. Ráadásul sokan a jó módszert is rosszul, a szabályokat nem követve használják. Ilyenkor a módszer alacsony hibaszázalékához hozzáadódik az úgynevezett felhasználó függő hiba is.
Ha rákeresel a módszerek Pearl indexére, ott két szám szokott lenni. A kisebb, a pontos használók, a nagyobb az átlagos használók által elérhető védő hatást mutatja.
Egyszerűen nincs 100 %-os módszer. Ahogy az életben semmi sem 100 %.
A helytelen használatot már leírták.
De pl. a spirál sem teljesen biztos, 0,1-0,6 a Pearl-indexe.
A tesóm az első barátnőjével havonta kiszakított egy óvszert, gőzöm sincs hogy, mert apám egyszer, a sokadik ilyen után felhúzott egyet a cipős lábára, hogy bebizonyítsa, nem szakad az ki olyan könnyen. 😂
Pedig amúgy nem is gagyit használtak.
Igen nincs 100%, de sokszor rossz használat vagy tudatlanság is az ok. Pl egyik barátnőm sehogy nem bírta megérteni és elfogadni akárhogy mondtam, hogy a megszakítás nem védekezés. Terhes is lett végül.
Off 5-ös hát én elképzeltem apukád nagy műsor lehetett. 😄
Sokaknak könnyebb azt mondani hogy védekeztünk de mégis terhes lett mint bevallani hogy bakiztak....
De a tabletta valóban nem nyújt 100%os védelmet legyen az 2/100 aki így esik teherbe. A gumi meg ha nem szakad ki, kizárt a terhesség.
#8 A tabletta nem rosszabb helyes használat mellett, mint az óvszer.
Mindkettővel az a baj hogy az emberek nem körültekintően használják. Gyógyszernél kihagy egyet, később veszi be, hányásnál nem használ kiegészítő védekezést.
Guminál mielőtt felrakja csak egy kicsit bedugja, miután leveszi még csinálnak ezt-azt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!