29x24 mm ciszta bal petefészeknél okozhat teherbeesési nehézséget?
Tavaly nyáron nagyon görcsölt a hasam, elment dokihoz, akkor még 2 db cisztám volt, az egyik 2 cm a másik majdnem 4 cm. Azóta a kisebb felszívódott, a nagyobb meg már csak kb 3 centis. Két különböző orvosnál is voltam, mindkettő azt mondta, nem okozhat gondot, nyugodtan jöhet a baba. Ez kb a 2. próbálkozós hónapunk.
Valahol mégis azt olvastam, hogy meg kellene műteni mert nehezítheti a teherbeesést.
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Nem mindegy milyen ciszta. Ha endometriózis akkor bizony rontja az esélyeket. Rontja a petesejt minőségét, műtét után nagyobb lenne az esély.
Persze ez nem azt jelenti nem lehet vele teherbe esni. A terhesség lefolyását nem befolyásolja. Csak kisebb az esély a megtermékenyülésre.
Nekem terhesseg előtt egy 6 centis cisztam volt, ott elvoltunk tiltva a próbálkozástol, mert túl nagy volt es műtétrol is szo volt. 1 hónapot kaptam, azalatt teljesen felszividott.
Terhesseg előtti hónapokban is volt több kisebb cisztam, illetve már várandósság elején is volt egy 2 centis, ami pár hónap alatt eltűnt.
Szóval szerintem nem okozhat gondot ha az orvosod nem mondta🙂
A nőgyógyászom szerint ha az egyik petefészek cisztás, attól még a másik egészséges! Progesterone hormont kaptam tabletta formában
(Duphaston),ha fent is áll a terhesség vagy annak a gyanúja nem okoz gondot a szedése! Nekem megjött tőle a menstruációm,kicsit erősebb volt(gyenge menstruáció miatt kaptam)a ciszta eltűnt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!