Peteéréskor több napig alacsony ébredési hőmérséklet?
Sziasztok!
Ez az első hónap, hogy vezetem az ébredési hőmérsékletemet.
Mindenhol azt olvasom, hogy ovulációkor leesik a hő, majd felmegy. Az lehetséges, hogy nekem már 3. napja lent van a hőm?
A ciklusom 4. napjáig 36,8 feletti volt a hőm, majd leesett 36,6-36,7-re. Most vagyok a ciklusom 22. napján és már 3 napja 36,45-36,3 között van a hőm. Szerintetek ez rendben lesz, elindulhat még felfelé?
Előre is köszönöm ha válaszoltok, megosztjátok velem tapasztalatotokat!
Biztos, hogy jól méred?
Azonos időben, rögtön felkelés után (pisi, kaja előtt, mielőtt kimászol az ágyból)? Szájban/hüvelyben/végbélben? (Hónalj nem jó!!). Ha digitálissal méred, vársz minimum 5 percet?
A kérdésedre válaszolva:
Nem az alacsony hő a lényeg, ugyanis nem mindenkinek esik le az ovuláció napján. Az alényeg, hogy ovuláció után felmenjen a hő.
Tehát ez is normális, ahol van hőleesés:
De ez is normális, ahol nincs hőleesés, csak felmegy:
Meg ahogy a második görbén látod, nem mindig teljesen egyértelmű, hogy egészen pontosan melyik nap volt az ovuláció.
Plusz ha hosszabb a ciklus, az azért hosszabb, mert a ciklus első fele megnyúlik. Tehát lehet ovulálni a 14. napon is, meg lehet a 22. napon is, sőt, 3 hónap kimaradás után is.
A götbédet majd akkor lehet értékelni rendesen, ha megjön a vérzés, de minimum 4 napja magasabb a hőd, mint az előtte lévő szakasz átlaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!