Általános kérdés, független: A 72 órás tablettát, ha egy Nő 74 óra elteltével veszi be, lehet belőle terhesség?
Ez az, amire kíváncsi vagyok egy ideje. No de nem azért, hogy Én így jártam, csak a GYIK-esek véleményere is kíváncsi vagyok.
20/L
Nyilván itt esélyekről van szó, vagyis a hatásgörbe 72 óra után kezd leesni. Hogy hogyan, azt legföljebb az tudná megmondani, aki olvasott erről szakfolyóiratokban (vagy konferencián hallott erről), magyarul szülész-nőgyógyász szakorvos, aki követi az új tudományos fejleményeket is, nemcsak felírja receptet.
Tehát nyilván 71 óra elteltével sem 100% és 73 óra elteltével sem 0%. Ha te konkrétan ilyen helyzetbe kerülnél, akkor a legkisebb rossz, amit tehetsz, hogy beveszed a tablettát (2,8%-kal lépnéd túl a megadott időtartamot, amin belül hatásosnak tekintik a gyógyszert). Lehet, hogy egyébként sem estél volna teherbe, ezzel azért tettél annak érdekében, hogy ha teherbe estél volna, mégse essél, de elvileg lehet, hogy így is teherbe fogsz esni. Ha végiggondolod, minden védekezési módnál van esély terhességre. Ahogy mondani szokás, egyetlen tutibiztos módszer van: Aszpirin tabletta, térd közé szorítva. :-)
Azért nincs értelme a kérdésnek, mert simán van egy minimális esély a terhességre, ha 72 órán belül veszi be...
De egyebekben igaza van az 1. válaszolónak.
3!
Nem az volt a kérdés, hogy mekkora az esély, hanem hogy LEHET-E terhes a nő.
Márpedig a válasz 72 órán belüli bevételnél is "Igen", a többi a kérdés szempontjából irreleváns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!