Hasznos tanács ovulációs teszthez?
Soha nem használtam még. Mennyit érdemes venni egy ciklusra? Milyen napszakban érdemes végezni? Bármi amire figyelni kell? Tényleg minden tanácsot szívesen fogadok :)
Nagyon szeretnénk már babát.
Én 2 dobozzal szoktam egy ciklus alatt elhasználni. Ciklustól függően kezd el a tesztelést. Nekem pl 22-24 napos a ciklusom, változó, de mindig a 6. napon kezdem a tesztelést. Napi egy, este 18-21 óra között (lehetőleg ugyan abban az időpontban kb), előtte legalább 2 órát ne nagyon igyál, és ne menj pisilni sem.
Én a peteérés környékén (amikor elkezd láthatóan erősödni a teszt), napi 2x szoktam tesztelni. Délelőtt vagy dél fele, meg este a megszokott időpontban. Nekem volt már, hogy a délelőttinél volt pozitív, estére full negatív.
Az ovulációs teszt a ciklus bármelyik napján 2 csíkot mutat, de ez nem azt jelenti, hogy pozitív.
Én ebben a hónapban pl 2 fajta teszttel teszteltem. A képen levő alsót most használtam először.
Látszik, hogy a 12-ik ciklusnapon volt a legerősebb, illetve az alsó teszten a tesztcsík erősebb, mint a kontrollcsík. Ergó ez számít pozitívnak.
A teszt érzékenységét is figyelni kell, van, akinek pl egy 25-ös teszt nem lesz erősebb, mint a kontrollcsík, viszont egy 10-es érzékenységű már igen.
Nekem a fent linkelt képen mindkét teszt 25-ös érzékenységű, viszont az alsó tesztnél a tesztcsík erősebb, míg a felső tesztnél egyforma erősségű a két csík.
Ha pedig nem lenne esetleg erősebb a tesztcsík, akkor nem érdemes abbahagyni a tesztelést, mert lehet, hogy nem történt peteérés, és később pár nap múlva újra próbálkozik a tested.
A pozitív teszt után kb 12-36 órával történik meg a peteérés. A pozitív teszt másnapján van a peteérés, azaz az első negatív teszt napján, majd másnap (ovu utáni első nap) az 1 dpo, azaz a luteális fázisod első napja, ami általában fix. Nekem pl 11 napos a luteálisom, a 12.nap jön meg mindig, tehát az az új ciklus első napja.
Igyekeztem minden leírni, remélem nem maradt ki semmi :)
Ha van kérdésed, írj :)
És sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!