Dec. 2-án voltunk együtt a párommal ma el kezdtem vérezni de nem tudom el dönteni ez beágyazódási vérzés vagy meg jött-e.?
Én nem alapoznek a menstruációs naptárra, max akkor ha tupontos ciklusaid vannak, és minden rendben van hormon ügyileg.
Egyébként hőmérőzés és méhnyaknyák és cervix önvizsgálattal elég pontosan be tudod lőni, hogy kb mikor van ovud. De ott is tartományt, ami ha minden oké, elég ahhoz, hogy teherbeess. Tesztelj mensi első napján, ha terhes vagy akkor ki fogja mutatni.
5-ös vagyok
Nem teszteltem LH teszttel egyszer sem mert PCOS-em van IR-rel karöltve, és ott ez igencsak félrevezető tud lenni. Meg amúgy is, jobb a tested jelzéseit figyelni, nekem így a gyerkőc egyből összejött.
Hőmérőzni arra alkalmas hőmérővel, szájban/hónaaljban/hüvelyben lehet mérni az ébredési hőt. Én szájban szoktam. Ezt érdemes mindennap, de legalább 2 naponta. Eleinte alacsonyabb lesz a hőd, de ahogy megtörtént a peteérés, meg fog emelkedni az ébredés hőmérsékleted a termelődő progeszteron miatt.
Méhnyaknyák és cervix vizsgálathoz érdemes tiszta kézzel felnyúlni. Nem, nem lesz tőle semmi bajod. Ovuláció közeledtével egyre inkább tojásfehérje jellegű lesz, és ahogy haladsz a ciklusod vége felé úgy kezd ez alábbhagyni, egyre szárazabb érzés lesz. Amúgy a hormonmentes oldalán erről tudsz szépen tájékozódni. Akárcsak a méhnyak vizsgálatról. Ovuláció környékén nem fogod elérni a méhnyakad, annyira fel fog húzódni, ha el is éred akkor nagyon puha tapintású. a többi szakaszban (follikuláris, luteális, menstruációs) ott eléred ujjal könnyebben, és keményebb a tapintású. Ertelemszeruen a follikularis fázisban ahogy haladsz a peteérés felé, egyre puhább lesz. Érdemes ezt is a ciklusod elejétől vizsgálni, legalábbis miután elmúlt a vérzésed.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!