Szoptatok és nincs menstruációm. Nagyon szeretnénk már kistesót. Így is sikerülhet? Van valaki,akinek így is sikerült?
Sikerülhet, ha épp elkapjátok az első peteérést.
Vagy hogy érted, hogy így is?
Nyilván akkor van menstruációd, ha előtte volt peteérésed, márpedig a babához az kell. Neked ezek szerint eddig nem volt.
Így eléggé vaktába lövöldöztök, nem tudom, hogy pici gyerek mellett kétnaponta tudtok-e együtt lenni, de nehezen tudom elképzelni... Ha megjön először, onnantól könnyebben be tudod lőni a peteérést, vagy legalábbis azután érdemesebb megpróbálni ovutesztelni, mert most ki tudja, hány tesztet lőnél el feleslegesen.
Mondjuk nekem már több, mint fél éve (a fiam 8 hónapos kora óta) megjön, de azóta sem rendszeres teljesen, hisz a szoptatás még utána is be tud kavarni.
Mindenesetre sok sikert a próbálkozáshoz!
Az, hogy valakinek sikerült mellette, nem jelenti azt, hogy neked is fog. Így e szempontból felesleges a kérdés.
Nekem pl nem jött össze,amig szoptattam.
Egyik barátnőmnek 2x is összejött szoptatás alatt, de mind a 2x elvetélt.
Másik barátnőm meg nem is akart gyereket, szoptatott, fogamzásgátlót szedett és terhes lett.
Szóval kb bármi lehet. Az, hogy nálad hogy alakul, csak a jóisten tudja.
Nekem szoptatás alatt nem sikerült teherbe esnem, viszont amint abbahagytam, a második hónapban.
A nőgyógyász azt mondta, hogy a szoptatás abbahagyása után egy év is lehet,mire rendesen visszaáll a ciklus.
Az első gyerek 10 hónapos volt, amikor először megjött szoptatás mellett, de az még nagyon furi volt, ilyen 40-50 napos ciklusaim voltak, full rendszertelenül. Mi azért olyan 1 éves korától kezdve próbálkoztunk, hátha :D De nem sok sikerrel. Igény szerint szoptattam a lányom, aztán amikor másfél évesen éjszakára leválasztottam, és már napközben is csak 2-3x szopizott, na akkor beköszönt a második baba is. A napi 2-3x szopik megmaradtak nagyjából a terhesség közepéig, akkor lett olyan averzióm, hogy teljesen elvettem tőle, de hát addigra már úgyis 2 éves volt, nem is szerettem volna túlságosan erőltetni a folytatást.
Szóval _technikailag_ szoptatás mellett jött a baba, de azért eléggé visszafogottan, és amíg éjjel-nappal nonstop cicin volt a nagylányom, addig nem sikerült még csak egy rendes ovulációt sem produkálnom. Ez nagyon egyéni, összejöhet sok minden, de tény, hogy a szoptatás jellemzően nem segíti a teherbe esést.
Lehetsz. Volt olyan páciensem, aki 3 hónapig szedte a szoptatás alatt szedhető fogamzásgátlót, majd "nem volt ideje felíratni".
Bejött, hogy pozitív a teszt. "Utolsó vérzés?"
Hát az még a szülés előtt volt, mert még szoptat és nem jött meg.
Mondom akkor egyáltalán honnan tudta, hogy tesztet kellene csinálni?
Mire közölte, hogy "a biztonság kedvéért minden hónapban teszteltem".
A "poén" az egészben, hogy nem kívánt terhesség. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy a terhességi teszt az nem fogamzásgátlás....
Szóval egy szó, mint száz. Ahogy írták: az első ovuláció megelőzi az első vérzést. Ha azt elkapjátok, akkor simán lehet olyan, hogy menzesz nincs, terhesség van. De sokaknak addig nem jön össze, míg szoptat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!