Lehet edzenem, tornàznom kistesó projekt mellett?
Sziasztok!
Kistesó projekten vagyunk jelenleg.
Plusz 20 kiló maradt rajtam az első kisfiam születése óta.
Most döntöttem úgy, hogy szeretnék lefogyni!
A mindennapos torna !!! mindenféle formában, gátolja kistesó érkezését ? Így sem akar igazán összejönni egy ideje.. ezzel még nehezebbé tenném .. ?? Tanácsokat szeretnék kérni!
Köszönöm szépen a válaszokat!
A 20kg túlsúly lesz itt a gond, nem a testmozgás.
Én a helyedben mindenképpen elkezdenék most edzeni, egyrészt, hogy egészségesebben indíthassak egy terhességet, másrészt hogy addigra hozzászokjon a szervezetem a mozgáshoz és tudjam folytatni terhesen is. Különben újabb 20 kiló lesz a vége.
Magadnak teszel oriasi szivesseget, ha elobb leadod a plusz kilokat. Nagyon rossz tulsulyosan a terhesseg, az elsonel volt rajtam plusz 18 kilo, a masodiknal semmi, nagyon rafekudtem a fogyasra a 2 terhesseg kozott.
Hat eg es fold volt a kulonbseg!
Elsonel azt hittem, hogy meghalok a vegere, alig birtam mozogni, minden bajom volt. A masodik sokkal-sokkal konnyebb volt fizikailag,meg ugy is, hogy volt mellettem egy orokmozgo 2,5 eves.
Egyebkent ha fogyni szeretnel, az etkezesedre is figyelni kell. Onmagaban a sport nem sokat er.
Köszönöm a válaszokat!
Ha már pl kisterhes vagyok/ leszek akkor sem lesz baj az edzés miatt!?
"akkor sem lesz baj az edzés miatt!?"
Ezt hogy tudnák neked megmondani random idegenek az interneten, akik sosem láttak? Kérd ki egy szakember véleményét, csináltass egy teljeskörű labort, mielőtt bármi életmódváltásba belevágsz és szerintem legalább az elején edzővel mozogj. 20kg túlsúly mellett terhességtől függetlenül is nagyon figyelned kell az ízületeidre, szívedre, stb. Sokan nekiállnak pl ész nélkül futni, hogy lefogyjanak és pár hónap alatt romra vágják a térdüket.
"Ha már pl kisterhes vagyok/ leszek akkor sem lesz baj az edzés miatt!?"
Ezt orvostól, de minimum személyi edzőtől vagy gyógytornásztól kérdezd. Csomó mozgásforma épp 'kisterhesen' - az első trimeszterben - tiltott. Pl az én kedvenc edzésem a Hot Iron rendszer (súlyzórudas edzés). Kifejezetten tilos az első trimeszter alatt, de később óvatosan - és kizárólag csak ha hozzá vagy szokva - simán mehet.
Szóval egyeztess szakemberekkel, mielőtt túlsúly mellett egyszerre vágnál bele életmódváltásba és terhességbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!