Szoptatás alatt szabálytalan ciklussal tesótervezés?
Sziasztok!
Lassan aktuális náluk a kistesóval való próbálkozás. 2 gyermeket szeretnénk, kb. 2 év korkülönbséggel, hogy szoros legyen köztük a kapocs. A menstruációm szülés óta 2x volt meg (11 hònap után jött meg, majd a következő pedig 48 napra). Most járok a 36. ciklusnapon, de még semmi. A tesztek negatívak. Gondolom a szoptatás befolyásolja a ciklust.
Hasonló cipőben volt akinek összejött? Érdemes lenne ovutesztelnem következő hónapban?
Köszi előre is a válaszokat!
Az hogy szoros lesz-e köztük a kapocs vagy sem, annak semmi köze a korkülönbséghez.
Amúgy, szerintem igen, érdemes lenne ovu tesztet használnod.
Tesóm is összevissza menstruált, havonta csinált tesztet, teljesen meglepte a pozitív. 2 év lett a korkülönbség szinte napra pontosan.
Mindketten tapasztaltuk, hogy nyáron többet, ősszel kevesebbet szoptak a babák, nekem ősszel lett rendszeres a ciklusom (tesó későbbre van tervezve). Lehet, hogy neked is beáll hamarosan, ha hűvösebb idő jön és nem iszik belőled annyit a babád.
Köszi a válaszokat! :) igazából nappal már nem annyira igényli a cicit a babám, de éjszaka szó szerint leszív - talán lehet egy kis szepa is a dologban, pedig hónapok óta a saját szobájában alszik (s a gyakori keléseknek, szoptatásoknak köszönhetően én is ott, vele😅).
1-es: nekem ez a személyes tapasztalatom a családon belül, de persze, kinek mi. Lehet, hogy 4-5-10 év különbséggel is nagyon szoros lenne a viszony… vagy éppen nem. Majd hozza valahogy a sors.☺️
Még nem biztos, hogy szabálytalan lesz a ciklusod...nekem a gyermek fél éves korában jött meg először, aztán rá 47napra. Utána viszont kB 35 naponként jött meg (terhesség előtt 28napos ciklusaim voltak).
Én nem figyeltem semmit, a 4.ciklusban fogant a 2.baba, szintén szoptatás mellett (éjjel 6-7x szopizott, nap közben kB 4x)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!