Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor van az ovuláció?

Mikor van az ovuláció?

Figyelt kérdés

Akiknek szokott lenni ovulációs tüneteik, honnan tudják mikor szabadul ki a petesejt?

Aznap mikor vannak a tünetek vagy másnap?

2023. szept. 22. 14:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Lh teszt nelkul ezt nehez megnondani. Általában vannak jelek, de ez is valtozo. Pl nekem tojasfeherje szeru valadekom volt 3-4 nappal ovu elott (ekkor kezdtuk idoziteni az egyuttletet) majd lh teszttel figyeltem. Volt olyan hónap hogy a valadek pl ovu elott 10 nappal kezdotodd szoval ez nem mervado. Pozitiv lh utan 12-48 oran belul lesz ovuláció. Nekem neha voltak tuneteim pl egyoldali gorcs vagy szuro fajdalom de ez sem mindig.
2023. szept. 22. 14:54
 2/9 anonim ***** válasza:
38%
Bármikor lehet spontán peteérésed!!!!!
2023. szept. 22. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Használok LH tesztet. Így mikor tudom, hogy na ma pozitív lesz, olyan derékfájás társul hozzá, hogy ez pluszba igazolja, hogy na most. Pozitív LH teszt után 24-36 óra múlva lesz peteérés.
2023. szept. 22. 15:38
 4/9 anonim ***** válasza:

Szülés után nagyon fáj amikor ovum van.

Aznap van amikor a fájdalom(megerősítve ovu teszttel)

2023. szept. 22. 15:58
 5/9 anonim ***** válasza:

Én onnan tudtam nagyjàból (szerintem csak kb lehet belőni), hogy ovu előtt olyan 4-5-6 nappal jelent meg a tojásfehérje nyák. Nekem elég magy mennyiség, főleg ovu előtti 1-2 napban. Aznap pedig mindig van enyhe menstruációs szerű görcsöm, meg egy olyan érzésem mintha lenne valami a hasamban. Ez így hülyén hangzik, de ülésnél, vagy nem kényelmes testhyzetben érzem hogy lent van valami ami feszül. Nekem ezen a napon vagy elötte szokott teljesen pozitív lenni az Lh teszt, másnap már full negativ. Illetve ezt követően mindig pontosan 14 napra jön meg (amikor nem estem teherbe természetesen) :)

A LH teszt nagyon hasznos ha nem vagy biztos a dolgodban.

2023. szept. 22. 18:41
 6/9 anonim ***** válasza:

Érdemes akkor is ha nem akarok gyereket? Sajnos fog. Gátlót nem szedhetek. :( Marad az óvszer. De ha lecsúszik, az bajos. Múltkor. 30. Napon lecsúszott. Megjött persze, mert akkor rég nem volt már ovum.

Elméletileg kedden-szerdán nagyon sűrű folyásom volt, előtte napokban nagyon erős nemi vággyal és görcsöltem 2 napot. :( Szóval elméletileg ma vagyok a 18. Napon, ezután már kisebb eséllyel lehetek terhes, csak hát semmit sem merünk meztelen csinálni így, az utolsó lépés, h ruha le és gumi. De sajnos ez így hosszú távon kicsit kevésbé kielégítő, én szeretek meztelenül kapcsolódni, az hogy fehérneműben vagyunk az előjáték alatt picit illúzióromboló is, illetve tegnap szétizgultam magam, miután 7 napig nem láttam a párom, hiába kívántam, tudtam hogy necces, hogy terhes lehetek. Szeretném elengedni magam és segíthet az Ovu teszt, hogy legyen pár-pár olyan nap a ciklus elején és a végén, amikor nem kötelező végig ruhában lenni... :( A gumin kívül semmiben sem bízom és macerásak.

3 hónapja vagyunk együtt, nyilván nem akarunk még gyereket.

2023. szept. 23. 18:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Eddig nem volt gond ezzel, mert vagy nyaraltam, vagy ő nyaralt, ez az első hónap, hogy kb. Ovu idején mindketten ráérünk.
2023. szept. 23. 18:12
 8/9 anonim ***** válasza:
6-os ez kb alapszabály. Az ovulációs teszt nem használható arra, hogy kivédjünk egy esetleges terhességet. Főleg akkor mikor nem is szabályos a ciklus. Nem ajánlom, hogy erre alapozzatok bármit is. Így marad az óvszer ha nem szedhetsz hormont.
2023. szept. 23. 19:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Az ovu teszt önmagában nem, de a termékenységtudattal kb. 8 nap van, amikor lehetséges, hogy nem jön össze a baba. Azért nálam egyértelműbb tünetek vannak és a párom szerint is nagyon magasan van a hőm, amikor már nem vagyok termékeny, elkezd duzzadni a mellem, stb. nyilván a necces napokon eszem ágában sincs óvszer mentesen lenni, csak az előjátékkor nyugtatnám meg a nem necces napokon, hogy nem kell ruhában lenni. De még egy pár hónapig nem ártana ehhez hőmérőzni (akár órával is) meg ovus teszteket csinálni, hogy lássam a mintázatokat. És igen, nyilván hogy lenne szabályos a ciklusom, kinek az, aki nem szed bogyót?
2023. szept. 23. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!