Mik a tapasztalatotok, ha a férjem cigizik mennyivel nehezebb teherbe esnem és későbbiekben milyen problémákat okozhat?
Figyelt kérdés
Babát szeretnénk viszont a párom csak a megszületésére tenné le a cigit (napi 1dobozt szív). Én tartok tőle, hogy mégha sikerülne is a megtemékenyítés a rossz minőségű sperma miatt vagy vetélés vagy koraszülés estleg később betegség alakul ki.
Én sosem cigiztem és vitamint szedek odafigyelek amire tudok.
Van tapasztalatotok, hogy esetleg ez miatt probléma lett?
2023. aug. 19. 09:39
11/15 anonim 

válasza:

Ha már most csak halogat, hogy majd ekkor, meg akkor, akkor lofsz lesz itt, nem leszokás. Mindig lesz kifogás. Ilyenek ezek.
12/15 Bogica0616 

válasza:

A sperma anyagát rontja a dohányfüst, ha mellette idősebb korosztály vagy van betegsége, vitamin hiánya nehezíti a teherbe esést. A te korod is nehezítő tény, a te lehetséges mentális és fizikai állapotod is. Sőt ha senkinek semmi baja, akkor is van, hogy 1 évet kell várni a pozitív tesztre. A dohányzásról való leszokás a férjedre tartozik egyedül. De stresszes lehet tőlle és ezért később újra vissza szokhat rá. A passzív dohányzás ugyan olyan káros mintha dohányoznak az ember. Ha abban van részed a te petéid is folyamatosan károsodnak. A koraszülés nem attól van, hogy a férj dohányzott, inkább a passzív vagy aktív dohányzás befolyásolhatja. De még ezernyi más oka lehet.
13/15 anonim 

válasza:

Koraszülés nem a rossz minőségű sperma, hanem a passzív dohányzás miatt lehetséges. Fejlődési rendellenesség szintúgy. A volt férjem se tette le, a jelenlegi neje 32. hétre szült mindenféle előzmény nélkül. Tiszta meszes volt a lepény. Ő nem dohányzik.
Szóval ne várjon azzal a leszokással. Ha olyan fontos neki az a gyerek, akkor leteszi most azonnal.
14/15 anonim 

válasza:

Apukám erős dohányos, napi kb 1,5 doboz a minimum nála. Anyukám mégis kb azonnal terhes lett a tesómmal, mikor gyereket akartak, és végül 4 teljesen egészséges gyerekük lett. Pedig ő még a születésünkre se rakta le a cigit, és majdnem az egész család dohányos. Szóval nrm feltétlenül hátrány ez, bár nem mondom, biztosan előfordult már olyan, hogy valakinek megnehezítette a gyerek vállalást.
15/15 anonim 

válasza:

Mindketten dohányoztunk mielőtt pozitív lett a teszt. Én utána egy szálat nem szívtam el. Az első hónapban sikerült a lányunk, azóta is egészséges, semmi baja nem volt soha és időre született, pont a kiírt dátumon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!