Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet tüdőszűrést ?

Lehet tüdőszűrést ?

Figyelt kérdés

Jövőhét csüt. lenne az esedékes de munka miatt kell a tüdőszűrés.

Még nincsen pozi tesztem hisz korai, de lehet benne van, mivel nem védekezünk.

Ilyen esetben lehet menni még tüdőszűrőre?

2023. máj. 18. 09:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen.
2023. máj. 18. 10:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, mivel röntgensugár, ezért egyáltalán nem lenne szerencsés, csak nagyon indokolt esetben.
2023. máj. 18. 13:07
 3/9 anonim ***** válasza:
Én fogorvoshoz mentem el,.röntgen kellett volna csinálnia, mondtam neki babával próbalkozunk, 1 hét van még a nem várt mensiig, nem.csinálta meg, azt mondta amint megjön hívjam és megcsinálja. Semmiképp nem javasolnám. Ráadásul a tüdőröntgen sokkal nagyobb területet sugároz, és közelebb a méhedhez. Ha esetleg sikerül épp most, akkor most kezdenek az első sejtek osztódni, nem gondolom, hogy sugárzás jót tenne neki.
2023. máj. 18. 13:25
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"Másik téves hiedelem, hogy a röntgensugárzás, legalábbis diagnosztikus dózisban, fejlődési rendellenességet okoz. Az a minimális sugármennyiség ugyanis, mely a kritikus periódusban (sugárzás esetén a terhesség 12-18. hete) adva megduplázza (2-ről 4 százalékra emeli) az értelmi fogyatékosság gyakoriságát, 10 Rad. Egy Rad megfelel 1 db. 1:1 arányú, magzatra célzott röntgenfelvételnek. 20 Rad az a minimális dózis, mely megduplázza a kisfejűség (mikrokefália) kockázatát.

Tüdőszűrés alkalmával 0,1-0,2 Rad éri a szervezetet, a magzatot pedig gyakorlatilag semmi. A fogászati röntgen során elszenvedett terhelés ennél is lényegesen kisebb. Ennek ellenére még ma is elkeserítően sokan választják a terhesség-megszakítást jelentéktelen sugárterhelés miatt, “mert nem tudták, hogy terhes”. Mint említettük, az ionizáló sugárzás csak a terhesség 12-18. hete között teratogén."

Kiemelném a lényeget: gyakorlatilag nem éri sugárzás a magzatot. Ja, és egyáltalán nem biztos hogy terhes vagy. Mindennek tükrében nyugodtan elmehetsz.

2023. máj. 18. 13:31
 5/9 anonim ***** válasza:
#4, köszönöm, de ha dönthetnék inkább 2,mint 4% legyen esélyem legyen fogyatékos gyermekre. Ha nem életmentő a röntgen, hanem kikerülhető 1% esélyt nem adnék neki.
2023. máj. 18. 22:18
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem lejárt az alkalmasságim a munkába ahol kérik a tüdőszűrőt is, jeleztem, hogy benne van a pakliban a várandóságom így azt kihagyták, hallás, látás vizsgálat elég volt az alkalmasságihoz. Jobb is így, mert kiderült mire jön a tüdőszűrős busz a céghez addigra màr 9hetes terhes voltam
2023. máj. 19. 02:07
 7/9 anonim ***** válasza:
#5-ös. Természetesen jogodban áll így dönteni, de a kérdező azt kérdezte lehet-e. Erre a válasz igen, lehet menni. Ugyan úgy ahogy lehet hajat festeni is, lehet fogászati kezelésen is át esni és egy rahedli dolgot lehet csinálni biztonságosan várandósság alatt. És nem lesz ettől fogyatékos a gyerek.... Nap mint nap nagyobb kozmikus sugárzásnak vagyunk kitéve, mint egy röntgen vizsgálat során. Ráadásul vizsgálat során nem a méhre koncentrálódik, hanem az a feletti részre. De még egyszer mondom, én nem rábeszélni szeretnélek téged, csak válaszoltam a kérdezőnek.
2023. máj. 19. 10:01
 8/9 anonim ***** válasza:
4es! A csípőszűrést a pici babámnak röntgennel csinálták, mivel szoptattam én a helyiségbe se lehettem, apukànak kellett fogni. Amit nem értettem, hogy a pici gyereknek nem kàros de ha a tejbe jut már igen?!
2023. máj. 19. 22:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem az üzemorvos tüdőszűrés nélkül is aláírta az alkalmasságimat, igaz hosszabbítás volt, nem új belépő voltam és a munkahelyen tudták már, hogy babát várok.
2023. máj. 20. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!