Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Progeszteron kúpot írt fel az...

Progeszteron kúpot írt fel az orvos. 4. napja használom. Eddig nem volt semmi a fehér bugyin kívül, most viszont törlésnél észrevettem, hogy enyhén barnás a papír. Másnál is volt ilyen? Elvileg nem úgy van hogy nem szabadna mellette barnázni?

Figyelt kérdés
Még sosem használtam, előző kémiaiak miatt írta fel az orvos. Nem véreztem, nem is barnáztam eddig.
2023. máj. 8. 03:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem kellene, az igaz, de sajnos nem biztos, hogy a progeszteron miatt nem maradtak meg az előzőek.

Olyat is olvastam már itt, hogy a kúp felmarhat, de lehet az friss vér olyankor, ezt nem tudom.

Nem írtad, hogy hány hetes vagy, de nekem korábbi missed ab miatt egyből írt a doki kúpot, aztán kétszer is voltam dokinál (/ügyeleten) a 8-9. hét körül barnázás miatt, és semmi baj nem volt.

Az ügyeleten konkrétan azt mondták, hogy olyankor pár csepp barnázás normális...

Remélem rendben lesztek ti is!

2023. máj. 8. 06:10
 2/10 A kérdező kommentje:
6+4 hetes vagyok. Most reggel meg nem volt semmi. Érdekes. Köszönöm szépen a választ. :)
2023. máj. 8. 08:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen pár csepp barnázásra írták fel eleve a progeszteront, ami szedés alatt is hol előjött, hol semmi. De a baba rendben lett. :)
2023. máj. 8. 15:29
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan ez volt progi mellett 6 hetesen, felmart a kúp…😅

29 hkm

2023. máj. 8. 17:19
 5/10 A kérdező kommentje:
Jaj de jó. Megnyugodtam egy kicsit. Köszönöm szépen a válaszokat :)
2023. máj. 9. 05:10
 6/10 A kérdező kommentje:
Ma reggel megint érdekes színű váladék jött ki törlésnél a kúppal együtt. Mivel nincs görcs és vérzés, így felesleges lenne kórházba menni, igaz?
2023. máj. 10. 08:10
 7/10 anonim ***** válasza:

Mivel fenyegető vetélés esetén se tudnak a progeszteronpótláson kívül mást csinálni veled, (esetleg ágynyugalmat javasolnak,) így valószínüleg igen.

Viszont nem szükségszerű a vérzés és a görcs ahhoz, hogy elmenjen a baba, lehet csak az egyik is, sőt, missed ab esetén sokszor semmi tünet nincs, szóval ez mindig kétesélyes sajnos.

Esetleg nem tudod felhívni a dokidat, hogy mit tanácsol? Ha ő azt mondja, hogy inkább rád néz, lehet megnyugtatna, esetleg rutascorbint adna a vérzésre (mert a furcsa szín valószínűleg valamilyen formában úgyis vértől származik). Vagy nem lehet esetleg valami fertőzés?

Továbbra is drukkolok nektek, majd írj, hogy mi lett!

1. voltam.

2023. máj. 10. 08:54
 8/10 A kérdező kommentje:
A héten nem rendel a nőgyógyász. Délutános a háziorvosom, rá csörgök, hogy ő mit mond erre. Ha nem javul, vagy rosszabodik, bemegyek Veszprémbe a kórházba és megnézetem mi a helyzet.
2023. máj. 10. 09:44
 9/10 A kérdező kommentje:
Egyébként iszonyat mód puffadok. Mintha már 5 hónapos lennék, úgy fel vagyok fújódva. Kipróbáltam az espumisant, egyesével szedem, valamivel jobb talán. Amúgy is elég masszív alkat vagyok, most meg úgy érzem magam mint a Michelin gumi ember 😅
2023. máj. 10. 10:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát szerintem a háziorvos ilyen kérdésben nem kompetens, és megérteném, ha nem is mondana semmi érdemlegeset, mert nem fogja vállalni a felelősséget, ha baj lesz.

Nincs másik nőgyógyász nálatok? Vagy Veszprémben is felhívhatsz egy szakorvost (kórház vagy magándoki, ott biztos van több), ahova be is tudsz menni, ha azt mondja, hogy nem ártana.

2023. máj. 10. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!