Szedjek vagy ne?

Figyelt kérdés
Párommal babátszeretnénk. Voltam nőgyógyásznál, minden eredményem jó, mondta az orvos hogy mehet is a projekt, viszont megkérdeztem milyen vitamint szedjek előtte, azt mondta semmilyet mert csak meghizom tőle és nincs értelme, egyek sok retket vagy medve hagymát (pajzsmirigy alul működésem van, de gyógyszerrel jók az eredményeim, diétával szépen fogytam is)

2023. máj. 6. 20:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%

A vitamintól nem lehet meghízni ugyanis nincs benne kalória. Elvileg az étvágyad nőhet meg, én mondjuk ilyet nem tapasztaltam.

Szedhetsz vitamint, semmi bajod nem lesz tőle.

2023. máj. 6. 20:17
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
Mondjuk folsavat minimum kellene szedni teherbeesés előtt
2023. máj. 6. 20:25
 3/12 anonim ***** válasza:
74%
Egy jó fajta multivitamin jót tehet, nem hizlal. Én is pajzsmirigy alulműködéses vagyok, mindkét terhességem előtt azt szedtem.
2023. máj. 6. 20:38
 4/12 anonim ***** válasza:
89%
Keress másik nőgyógyászt, mert folsavat jó lenne ha szednél, plusz nem is hízol meg egy vitamintól sem.
2023. máj. 6. 20:49
 5/12 anonim ***** válasza:
80%
A magnéziumnak van étvágynövelő hatása, de én most terhesen jó sokat szedek, mégsem híztam meg tőle (nem is eszem többet). Folsavat kifejezetten fontos szedni teherbeesés előtt, mire pozitív lesz a teszted, a szervezetednek már szüksége van a felszívódott, elraktározott folsavra. De én szednék/szedtem is babatervező multit (Femibion 0-t), egyáltalán nem híztam meg tőle.
2023. máj. 6. 21:17
 6/12 anonim ***** válasza:
#5 vagyok, nekem is gyógyszerrel kezelt pm alulműködésem van.
2023. máj. 6. 21:17
 7/12 A kérdező kommentje:
Endokrinologushoz majd juniusba megyek vissza, addig nem is szeretnénk elkezdeni a babagyártást csak azután, ha ő is rábólint de folsavat veszek mindenképp. Abból meilyk kiszerelés a jó? Illetve a femibion vitaminjával szemezek, sok jót hallottam róla:)
2023. máj. 6. 21:37
 8/12 anonim ***** válasza:
82%
Folsav és D vitamin... ez a kettő nagyon fontos. Egyiktől se hízol...amúgy is, ahogy előttem már írták csak étvágyat növelhet, tehát nem a vitamintól hízik az ember. Válts dokit :)
2023. máj. 6. 21:40
 9/12 anonim ***** válasza:
77%
Én Femibion 0-3-at szedtem mindkét terhességem alatt, egészséges babáim lettek, nem lett semelyik túl nagy (mondják, hogy a terhesség végén nem érdemes vitamint szedni, mert nagyon meghízik a baba, nekem mindkettő 3 kg-mal született), nem hullott a hajam, nem viselt meg se a terhesség, se a szoptatás. Nyilván nem lehet tudni, hogy ebből mennyi genetika/szerencse és mennyi a vitamin, de nekem nagyon szimpatikus volt a Femibion. Hányingerem sem volt tőle, amit mondani szoktak még, és végig minden értékem tökéletes volt. Drága, ez az egyetlen hátránya. :)
2023. máj. 6. 21:43
 10/12 anonim ***** válasza:
33%

Szedjel vitamint.

Egyebkent, nem ertem, eddig nem szedtel? Multivitamint ? Vagy akarmilyet ? Ez csak vitamin, egyaltalan minek errol dokit kerdezgetni, felnott ember csak el tudja donteni, hogy szedjen-e vitamint vagy ne.

Ha a vitamintol meg elhiznanak az emberek akkor azt adnanak az anorexiasoknak.

2023. máj. 6. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!