Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
Lassan két hónapja tart a felvételem a közszférába. Előtte munkanélküli voltam. Hamarosan - valószínűleg egy vagy két héten belül - kezdek. Viszont ma reggel pozitívat teszteltem. Még nem írtunk alá semmit sem. Nagyon megörültem a pozitívnak, mivel kb az orvosok 30%-ot jósoltak,hogy teherbe eshetek természetes úton. Tudom, hogy én és a férjem döntése meg minden .. de hátha más is volt ilyen helyzetben. Tervemben van egy szakma kitanulása is.
2023. ápr. 18. 19:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt is vegyétek figyelembe, hogy közszféráról van szó. Attól hogy 6 hónap a próbaidő és ez alatt elbocsáthatják, nem biztos, hogy el is fogják.

Nyilván a versenyszférában, ahol a főnök a saját pénzével játszik nem fog jófejségből támogatni egy kismamát, de a közszférában a főnök nem a "saját" pénzét költi, neki attól nem lesz rosszabb hogy nem rúg ki egy kismamát, hiszen ha kirúgja ha nem ígyis-úgyis új embert kell helyette keresni.

Szerintem kezdj el dolgozni, ciki lesz amikor elmondod, de még mindig jobb esélyed van arra, hogy normális ellátásokat kapj, mintha nem kezdenél el sehol dolgozni.

2023. ápr. 19. 10:41
 12/16 anonim ***** válasza:
84%
Igen , jól írja a 11 es is, magán cègek egyből elküldenek, a közfèra, vagy nagyobb vállalatok esetèben ez szerencsère nem biztos.
2023. ápr. 19. 10:56
 13/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenki hozzászólását.
2023. ápr. 19. 11:11
 14/16 anonim ***** válasza:
Nálunk is (NAV) vettek már fel úgy kolléganőt, hogy esélyes volt, hogy szeretne a közeljövőben gyereket. Azt mondta a főnököm, hogy ha értelmes, nem baj ha elmegy szülni, majd visszajön. Csak jól járunk vele. Más kérdés persze ha sürgős lenne helyettesíteni valakit de rád sem számíthatnak hosszú távon. Ha már így alakult én aláírnàm a helyedben. Mondjuk én elvetèltem a 8. hèten.
2023. ápr. 19. 12:19
 15/16 anonim ***** válasza:

Tavaly épp így jártam. Én úgy mentem az interjúra, hogy megmondtam, hogy most derült ki, babát várok. Persze abba is maradt az interjú. Aztán missed ab lett belőle. Sajnos sokat rágódtam én is, mitévő legyek, hiszen jó lehetőség lett volna, de nem akartam azon stresszelni, próbaidőn belül már sejtik, hogy baba van. Vagy visszaszámolnak esetleg. Nem tudom, mi lett volna a jó döntés. Csak leírtam az én esetemet is...

Nektek nagyon boldog babavárást!😊

2023. ápr. 19. 15:09
 16/16 anonim ***** válasza:
Természetesen akkor eszembe sem jutott, hogy esetleg nem marad a baba. Van már gyermekem. Velük semmi probléma nem volt sem babavárás, sem szülés közben.
2023. ápr. 19. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!