Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Digitális hőmérőzés!?

Digitális hőmérőzés!?

Figyelt kérdés

Digitális hőmérővel mérek.Ha csipogásig mérek,akkor 36.0,ha csipogás után még 5 percig akkor 36.2.

Sokszor mértem már,mindig 0,2-vel mutat többet ha tovább bennt hagyom.Nem tudom melyik értéket vegyem figyelembe?

2010. okt. 4. 10:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
64%

kedves 10:44-es

Egy hőmérőt kell használni végig és akkor nem lesz eltérés! Az már mindegy hogy egy másik többet mutatna, nem azon van a lényeg ha nem lázat akarunk mérni! Hanem ott a lényeg, hogy ha egyet használunk végig, akkor ami emelkedik az emelkedik, ami csökken az csökken!

2010. okt. 4. 10:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a digitális ellen vagyok nagyon nem bízom benne!!!!

Nekem egy v két hete tört össze a higanyos lázmérőm de messze elkerültem a digitálisat mikor új lázmérőt vettem.

De ki mit szeret,kinek mi vált be.

2010. okt. 4. 15:48
 13/16 A kérdező kommentje:
15:48-as válaszolótól kérdezném,hogy az új alkoholos lázmérőt vetted?
2010. okt. 4. 16:10
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Én kipróbáltam,hogy melyik hőmérő mit mutat.

(A digitálisban elemet cseréltem!).

Minden reggel egyszerre mértem a hőmet a digitálissal is és a higanyossal is.A higanyossal szép lett a görbém,a digitálissal meg cikk-cakkos.

Tehát én szavazok a higanyosra.Az alkoholos is jó,sok ismerősöm használja azt,és bevált nekik.

2010. okt. 4. 19:06
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia! 15:48-as vagyok.

Olyan mint a higanyos pont ugyan úgy néz ki csak valami más van benne,nem tudom,hogy alkohol vagy valami más.Annyi van vele,hogy ezt nehezebb lerázni mint a higanyost.1200 valamennyibe került és gyógyszertárban vettem.

2010. okt. 5. 07:21
 16/16 anonim ***** válasza:

10:54, nem érted a dolgot.

Itt lázmérőkről van szó, nem hőmérőkről, ahol a pontosság nem számít. A lázmérőknél számít, és pontos, legalább 0,1 C° pontosság kell, különben értelmetlen az egész digitális technika; mert azt hiszed, hogy a babának nincs láza, pedig lehet, hogy mégis van, csak a lázmérő téved.

Nekem van olyanom is, ami folyamatosan 35.x testhőmérsékletet mér nálam, pedig az ugye abszurd, és a többi már rendesen jelzi is a 36.x-et. A pontatlanság pedig nem árfüggő, mert a drága is össze-vissza mutogat.

A higanyosnál nincs jobb, szerencsére van még itthon kettő, és mindkettő hajszálra ugyanazt mutatja.

Azért pontatlanok a digitálisak, mert ezekben félvezető szenzorok vannak, amelyek tulajdonságai eltérnek a különböző típusokban. A higany viszont mindig ugyanaz, ugyanúgy tágul, ugyanazok a tulajdonságai. Az alkoholos ugyanez. Tehát nem minden jobb, ami újabb.

2010. okt. 5. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!