Most akkor előváladéktól lehetsz terhes, vagy nem?
Én úgy tudom, hogy igen. De három férfitól hallottam, az egyik ráadásul nőgyógyász, hogy az lehetetlen, ha megszakítással védekeztek, akkor bele is élveztek. Nem akart velem egyik sek lefeküdni, úgyhogy nem így akartak rávenni, hogy ne kelljen óvszert használniuk :D Mert akkor megérteném, miért mondják. Olyan határozottan állították, hogy én éreztem magam hülyének, hogy rosszul tudom. Én fogamzásgátlót szedek és pontosan tudom, milyen az, amikor belém élveznek, nem úgy megy az, hogy belemegy és kész, hanem ugye egy része kint marad.
Hol az igazság?
Az előváladék nem tud teherbe ejteni.
Biológiai szempontból az ejakulátum előváladéka nem tartalmazhatna spermiumokat, de a húgycsőben, amelyen át a vizelet és a hímivarsejtek ürülnek, lehetnek visszamaradt hímivarsejtek.
Lehetsz
(ez is olyan, mint amikor nekem mondták, hogy de esemény utánival nem lehet terhes az ember, erre itt az élő példa lányom, hogy de. Időben bevéve ráadásul olyankor, amikor alapból nagyon minimális az esély rá, hogy teherbe esik valaki...)
Nyilván, de a lényeg az, hogy lehetsz. És mivel abban van benne az anyag, így lehetséges. Tehát maga az hogy az előváladéktól az nem igaz, de ha van benne sperma, akkor igen. És ha csak simán megszakításosan védekezik valaki, akkor igenis van rá esély, mivel az előváladék juttatja oda az adott spermát (nem minden esetben) ezért mondják, hogy az előváladéktól lehetsz terhes. (legalábbis gondolom, hogy emiatt)
Tehát a megszakítasos módszer önmagában nem működik pont emiatt. Viszont naptár módszerrel, pontos menstruációval igen. Természetesen így is megvan a teherbeesés esélye, de az minden vêdekezési módnál meg van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!