Egy petevezetékkel mennyi idő után sikerült teherbe esnetek?
Méhen kívüli terhesség miatt ki kellett venni az egyik petevezetékemet. Első próbálkozásra megfogant a kisbabánk csak sajnos rossz helyen. Azóta se éjjelem, se nappalom, bevallom őszintén rettegek attól, hogy a következő terhességemnél is ez lesz és attól is, hogy nem fog összejönni a baba. Emiatt nem is próbálkozunk egyelőre.
Aki ilyen vagy hasonló"problémával" esett teherbe le tudná írni a tapasztalatát/történetét?
8 hónappal később fogant meg a babánk. A világon semmi gond nem volt.
Azóta lett még egy, és vele sem volt gond.
Az orvosom azt mondta, hogy a stressz, amit magamnak okozok az agyalással károsabb, szóval ahogy csak lehet, hagyjam abba. Pszichológushoz mentem, alaposan kibőgtem magam jópárszor, aztán tovább léptünk.
Esküvőnk után belevágtunk, egyből meg is fogant. Méhen kívül.
2x voltam göcsökkel az sztk-ban, nem vették észre. 10hetes lettem volna eldurrant a petevezetőm. Műtét, eltávolítás.
Utána felkerestem egy magán dokit, megállapította hogy a másik petevezető is rossz, el van teljesen záródva.
Átjárhatósági beavatkozás.
Utána belevágtunk.
A műtéttől számolva 8hónapra fogant meg a fiunk.
A szülésnél komplikációk léptek fel, amit a magándokim értehetetlenül nem vett észre. A méhemet el kellett távolítani.
Annyi van, hogy 2 havonta van csak rá komolyabb esélyed.
Ovuláció vizsgálat javasolt.
Ja, és nem ártana tudni, hogy melyik hónap esélyes.
5: azért a "nagyon kicsi" az eléggé hazugság sajnos. :(
Sokkal nagyobb az esélye, mint akinek még nem volt, hogy a következő is az lesz.
Sajnos míg akinek nem volt méhen kívüli annak 1-3% az esélye egy méhen kívüli terhességre.
Akinek már volt annak már 8-11%, hogy a következő is az lesz. (mennyire pici számok, s mégis szinte naponta több is van akit műteni kell emiatt :( )
Kérdező van egy Facebook csoport, lépj be. Méhen kívüli terhesség. Ott tudsz olvasgatni is és beszélgetni is ha szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!