Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehetséges az ovuláció?

Lehetséges az ovuláció?

Figyelt kérdés

Kicsit összetett a kérdés, de azért megpróbalom feltenni.

5 év után abbahagytam a fogamzásgátlót, idén áprilisban. Ezt követően rendszeresen volt vérzésem, csak a ciklusom nem volt rendszeres. 34-37 naposak voltak.

Előző ciklusomban 42. napra sem jött meg, így elmentem endokrinológushoz és nőgyógyászhoz is.

A ciklus 45. Napján a doki szerint nem volt tüszőrepedés és az endometrium sem vastagodott meg. (4,5mm)

Ezt követően az új ciklus 3. Napján mentem az első hormonpanel vizsgálatra, amely a dokik szerint rendben van. (Igaz az FSH és LH arány nem 1:1,de az lh ingadozik az orvosok szerint)

Az első kérdésem az az, hogy a 21. Napon, vagy később menjek a második vérvételre ilyen ciklushosszokkal?

A másik kérdésem pedig az, hogy lehetséges-e az, hogy ebben a ciklusban van/volt ovum? Ugyanis hétfőn (15. Ciklusnap) mensi szerű alhasi görcsöm volt kb 15 percig, illetve 1x észrevettem ezt a tojásfehérje jellegű nyákot. Nem láttam több napon át, csak hétfőn. Tudom majd a vérvételből kiderül,de kezdem úgy érezni, hogy nem lesz egyszerű dolgom.

Előre is köszönöm a segítséget!

2022. nov. 2. 13:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Lh teszt ha az + utána 8.napon kéne a vérvétel.

Ha 15.napon volt ovu akkor +7 napra rá kéllene a vérvételt megejteni

2022. nov. 2. 14:17
 2/4 A kérdező kommentje:

Előző ciklusban sosem volt egyértelmű pozitív.

Ennek ellenére ebben a ciklusban lehetséges, hogy van/volt?

Pont ezért kuldtek vervetelre, mert nincs ovu.

2022. nov. 2. 14:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha hosszabb a ciklusod, akkor annyival később érdemes menni a vérvételre, amennyivel hosszabb a ciklus. Ha 34-37 naposak, akkor kb. 28. napon.

De agyalás helyett sokkal egyszerűbb lenne, ha vezetnél hőgörbét. Olcsóbb, egyszerűbb, és nem csak egyetlen ciklust mutat...

2022. nov. 2. 18:50
 4/4 A kérdező kommentje:
Tudnátok valami jó alkalmazast ajánlani hozzá?
2022. nov. 2. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!