Jöhet a baba? Lehet esélyem arra, hogy terhes legyek?
Most hagytam abba a fogamzásgátló szedését 10 év után.A ciklusom 18. napján voltunk együtt a férjemmel. Bár a peteérésem ( a kalkulátor szerint) a 6.-10. napig volt,mégis tudom, hogy elvileg van esélyem arra, hogy teherbe estem.Az aktust követően három napra elkezdtem vérezni, (élénk piros színe volt,mint a friss vér. Ez három napig tartott.)nem tudom, hogy ez mit jelenthet.Csinálnék tesztet, de még nem biztos, hogy az aktus után másfél héttel kimutatná. Letehet, hogy már terhes vagyok? A HCG hány nappal az aktus után kezd el termelődni? Mikor tudok legkorábban tesztet csinálni?
Köszönöm a válaszokat!

Szerintem sincs nagy esély arra, hogy teherbe estél. A vérzés azért volt, mert össze van zavarodva a szervezeted a fogamzásgátló abbahagyásától. Normál ciklus alatt max kis barnázás fordulhat elő, de élénpiros vérzés nem. Várj még egy kicsit, hogy rendeződjön a hormonháztartásod. Nem is biztos, hogy van máris peteérésed.
Tesztet még nem érdemes csinálnod. A megtermékenyítést követően 7-10 nap kell, hogy beágyazódjon, és ezután kezd termelődni a hcg hormon. Változó, hogy a teszt kinél mikor mutatja ki, van akinél már a nemvárt mensi előtt 1-2 nappal, van akinek meg csak 3 nap (vagy több) késésnél. Tesztfüggő is. Úgyhogy én is azt ajánlom, hogy várd meg a következő mensi esedékes napját a teszteléssel.

A gyogyszer abbahagyása után legalább 2-3 honapot kellene várnod. Mi 1 évet vártunk, hogy teljesen tiszta legyen a szervezetem.
26 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!