Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhesség, vagy más probléma?

Terhesség, vagy más probléma?

Figyelt kérdés
Anyucik az a kérdésem lenne hogy a menstruációm 13 napja késik és kb 1 hete volt barnázasom is melette gyakran émelygek és hányás is volt néha nem nagyon van étvágyam máskor viszont iszonyuan éhes vagyok. Ezek alapján csináltam tesztet és negativ lett. Talán tudnátok segiteni hogy mi ennek az oka?
2022. szept. 22. 22:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha negativ, nem vagy terhes
2022. szept. 22. 22:06
 2/9 anonim ***** válasza:

Nyilván terhes nem vagy, ha ennyit késik már, akkor kb az ovud mensi idején lett volna. Vagy volt ovud később, vagy nem volt ovud.

Egy biztos, az ilyen hosszú ciklusnak hormonális probléma az oka. Lehet eddig nem volt gondod, de most épp van.

Évente egyszer teljesen normális, hogy kimarad egy ciklus, szóval még azt se lehet kijelenti, hogy totál elmásztak a hormonjaid. Ilyenkor azt szokták mondani a dokik, ha nincs panasz, akkor a következő esedékes mensi elmaradásakor menj dokihoz nézzen meg.

Nekem pont Covid elején volt ilyen így a harmadik esedékes mensi körül jutottam csak orvoshoz, tudat alatt reméltem, hogy baba van, bár egyértelműen tudtam, hogy negatív teszt (és már ugye volt pozi tesztem, tehát terhesség pozi teszt nélkül itt már nem játszik) tuti nincs baba... doki megnézett és rá két napra meg is jött a havim... nálam mondjuk lehet simán pszichés oka volt, annyira akartam a babát és kapaszkodtam a szinte lehetetlenbe :D

Az ok pedig a felszedett 10kg volt amit előtte egy évvel halmoztam fel és ekkorra sokallt be a testem, amúgy is hashimotóm és IR-em van. lenullázta a ciklusom, nem volt peteérésem.

Szóval igazából bármi lehet. Terhes nagyon nagy valószínűséggel jelenleg nem vagy, de ha kitudja mikor volt ovud és rendszeres nemi életet élsz, akkor lehet terhesség a vége, de akkor ugye nem tudhatod mikor kell tesztelni. Nyilván negatív a teszt, szóval baba most még nincs.

Kitartás, és bocsi a hosszú írásért.

2022. szept. 23. 08:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Van olyan nagyon ritkán, hogy valakinek nem mutatja ki a terhességi teszt a terhességet.Viszont a tüneteid alapján akár pms tünetek is lehetnek és egyszerűen csak valamilyen okból később volt peteérésed és majd hamarosan megjön a menstruációd.Én még egy hetet várnék aztán magamra nézetnék.
2022. szept. 23. 08:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Kettes azóta lett babad?
2022. szept. 23. 15:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintetek hany nap "keses" a normalis úgy ertem mikortól egyertelmű negatív teszt mellett, hogy ez mar tuti nem terhesseg? En most tartok 3. napon es negativ.
2022. szept. 23. 15:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Kedves 4-es már van egy gyermek, most szeretnénk még egyet, de az első miatt ritka, hogy jókor tudunk együtt lenni. Szóval a majdnám 3 ciklus kimaradás óta még nem jártunk sikerrel, viszont a ciklusom rendeződött.

Kedves 5-ös:

Ha nem használsz lh tesztet akkor azt sem tudhatod késike. Alapvetően pozi ovuteszt után 14-15 nappal jön a mensi, ha valóban megvolt az ovu. De terhesen itt már minden teszt pozi. Ha nem terhes az ember és megvolt az ovu akkor is időre jön a mensi...az ovu egy bekapcs gomb, ha megtörténik akkor elindulnak a hormonok, hogy egy esetleges terhességet fenntartsanak.

Viszont ha nincs ovu akkor a mensi jöhet időre de csúszhat heteket is...lehet hogy hetek múlva lesz ovu...de mensi ovu nélkül is lehetséges.

Szóval ha nem vagy biztos az ovudban akkor nincs olyan, hogy késik a mensi, mert nem tudhatod késik e. Ha negatív a teszt a vélt késésnél akkor később volt ovu később lesz mensi tehát nem késik. Ha nem volt ovu akkor mensi se feltétlen esedékes így megint nincs késés.Remélem érthető :)

Ez tipikusan olyan, hogy a köznyelvben menstruáció késésről beszélünk, de az ovuláció késik és ezért jön később a mensi.

2022. szept. 23. 15:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ.🙂 Nagyon kedves vagy.
2022. szept. 23. 20:35
 8/9 A kérdező kommentje:
Tegnap délutáni vizeletből kijött a másodok csík is halványan, ma reggel teszteltem egy másik fajtán és semmi. Amin semmi az érzékenyebb teszt volt ez mitől lehet?
2022. szept. 24. 00:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Szaradasi csik volt, vagy nem is volt
2022. szept. 24. 05:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!