Kedves lombikosok! Mennyi idő volt, mire el tudtátok kezdeni a lombik programot?
Ha nincs ok elhalasztani a stimulációt, akkor a lehető leghamarabb.
Én egy vidéki reprodukciós intézetről tudok nyilatkozni: tavaly október végén időpontot kértem, november elején voltunk ott először. December elejéig bezárólag minden szükséges vizsgálat megvolt, csak azért nem tudtuk kezdeni, mert akkor már 8 hónapja nem menstruáltam. Előbb 2 levél fogamzásgátlóval ezt orvosolták (talán csak 1 lett volna eredetileg, de épp karácsonyba lógtunk volna bele), idén januárban indult is a 1. lombik.
A 2. sikerült, ami májusban kezdődött. 🙂
Hát engem eléggé megviselt, bár nem maga a kezelés része, hanem a beültetés utáni rész. De mivel ezek nagy része a terhesség hozománya, eszemben sincs panaszkodni. 🙂
Táppénzre mindkettőnél úgy mentem, hogy leszívás előtti napoktól otthon voltam (a másodiknál már egy héttel azelőtt), majd az elsőnél a tesztelés után már visszamentem, miután ugye kiderült, hogy sikertelen volt.
A második után nem mentem vissza, ez is volt a terv, de amúgy sem voltam munkaképes állapotban, az orvos sem engedett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!