Terhességi teszt, tabletta abbahagyása utáni menstruáció késéssel kapcsolatban tudnátok segíteni?
Sziasztok!
Kapcsolatban élek, barátnőm szedett fogamzásgátló tablettát körülbelül két hónapig majd abbahagyta mivel nagyon megviselte a tabletta szedése mind a közérzetét mind az egészségét. Miután abbahagyta a szedést átálltunk egy másfajta védekezési módszerre (óvszer). Eltelt kb. 1 hónap és másfél hete késik a menzesze, kicsit aggódott ezért csináltunk terhességi tesztet hármat is, az elsőt reggeli első vizeletből, egyértelműen negatív lett 10-20 perc után is, de az első negatív tesztet nem dobta ki és 8 órával később láttunk rajta egy nagyon halvány, a google-n nézett halvány pozitív tesztekhez képest sokkal halványabb pozitív csíkot. A másik kettőnél nem volt ilyen.
A kérdésem a következő lenne, valaki esetleg találkozott már hasonlóval? Mivel férfi vagyok így megköszönném a nők általi sokkal hozzáértőbb válaszokat hogy mi lehet a háttérben. (Mellesleg holnap megyünk nőgyógyászhoz)
Köszönöm előre is!
Lehet hogy ez még a tabletta utóhatása, kicsit felborultak a hormonok, ha holnap mentek dokihoz fölösleges izgulni mert ő fog tudni biztosat mondani!:)
( szerintem nincs ok aggodalomra, kétlem hogy baba lenne, inkább más okozza a problémát)
1. A tabletta abbahagyasa után akár hónapokig is lehet rendszertelen a vérzés.
2. Ha több teszt is negatív, akkor garantáltan nem terhes.
3. A legtöbb tesznél írják, hogy az úgynevezett száradási csík nem jelent semmit, ez az, amikor egy idö múlva megjelenik a második csík is. A tesztet a megadott idön belül kell megnézni és csak az érvényes.
Miután abbahagytam a gyógyszer szedését, 3 hónapig nem jött meg egyáltalán. Hormonális hatás sajnos nálam is, és nálatok is.
A tesztet pedig 3-5 perc után már nem nézzük, utána száradási csík lehet rajta, csak az első néhány percben látott kép érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!