Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Korainak számit 20 évesen...

XcuteX kérdése:

Korainak számit 20 évesen babát tervezni?

Figyelt kérdés
A párommal együtt élünk már, és ha esetleg becsuszna (megszakításos módszert alkalmazunk) az korainak számítana a mai világban?
2022. júl. 3. 14:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem igen. Ráadásul a mai világot nézve főleg. Egy több éve dolgozó nőnek is szegénységi kockázat a gyerek és kiszolgáltatott helyzetbe kerül. 20 évesen ne akarj még gyereket, főleg azért, mert a barátod nem biztos, hogy megmarad illetve lehet, hogy nem kér majd az apaságból ennyi idősen. A 30-as pasik nagy része is megbízhatatlan ilyen szempontból, egyszerűen nem kérnek a családosdiból. Szóval ne vidd vásárla a bőrödet és tedd tönkre az életedet. Ma tényleg nagyon necces minden. Háború, infláció, dolgozói szegénység, aszály stb. Ha teheted várj még a gyerekkel.
2022. júl. 3. 14:21
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

Igen, 20 évesen nyilván se normális végzettséged, se normális munkahelyed vagy némi egzisztenciád.

Mi lesz, ha a párod elhagy/meghal/lebénul? Tudom, mindenki azt hiszi, vele ez nem történhet meg, az esetek kb 70%-ában mégis ez történik.

Az okos ember tudja, hogy azért, metróvonalak valamiről azt hiszi, vele nem történhet meg, még megtörténhet.

Ha 20 éves vagy, akkor még tanulj, dolgozz és spórolj, ne babát vállalj. Hallgass az 1-esre.

2022. júl. 3. 14:28
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Tervezni lehet. Csak nem kell megcsinálni.
2022. júl. 3. 14:37
 4/11 anonim ***** válasza:
91%

Mindketten dolgoztok, vagy tanultok még? Ha dolgoztok, a munkahelyetek mennyire stabil? Fogsz tudni terhesen is dolgozni (normál esetben, nyilván lehetsz veszélyeztetett terhes és akkor nem, de ha mondjuk benzinkúton dolgozol, azzal eleve nem összeegyeztethető).

Mennyi megtakarításotok van? Lakhatásotok mennyire biztos?

Lelkileg készen álltok a gyerekkel járó sok kötöttségre?

Ezeken múlik, és nem az életkoron. Ha lenne 10 milliónk a bankban, a párom tehetséges informatikus vagy más keresett szakmával bíró ember lenne, én pedig mondjuk angoltanár lennék (aki mindenképpen tud korrepetálni akár otthonról is), és saját panellakásban laknánk, és lelkileg is már készen állnánk, akkor azt mondanám, hogy oké. Sok más esetben meg 30-35 évesen sem érezném megfelelőnek.

2022. júl. 3. 14:45
 5/11 anonim ***** válasza:
91%
A "ha esetleg becsúszna" nem babatervezés. Életkortól függetlenül.
2022. júl. 3. 15:36
 6/11 anonim ***** válasza:
77%

Miből éltek? Kire számíthasz?

És igen, korai.

2022. júl. 3. 16:27
 7/11 anonim ***** válasza:
91%

20éves voltam, párom 33 amikorra beszéltük a babáról. 24évesen sikerült soksok vizsgálat, beültetés után. Mindent megtudunk adni szerencsére a már 3 gyermekünknek saját ház stb.

Persze nem mindegy milyen egzisztenciális helyzetben vagytok.

2022. júl. 3. 22:21
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
én konzervatív vagyok: babát házasságban, pontos havi fix jövedelemmel, megfelelő lakáskörülmények közé (nem a szülőknél lakni, vagy albérletben) szülni. Lehet, hogy te nőként már érett vagy, meg felnőtt, de ne felejtsd el, hogy egy veled azonos korú FIÚ nem annyira érett, mint te. A férfiak később érnek. Lehet, hogy apárod azért egezne bele, mert látja rajtad, hogy te nagyon akarod, és nem mer ellent mondani. Ellenben nem életbiztosítás egy 20 éves fiúnak gyereket szülnöd. Pláne akkor nem, ha még el sem vett. De mondom, én konzervatív 31 éves vagyok, ez csak az én álláspontom.
2022. júl. 4. 09:45
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
8. Ehhez nem kell konzervatívnak lenni, ez a normális álláspont. Mondjuk a lakhatás az eléggé necces, hitelmentes saját kb, szóval aki gyereket akar, meg ne 40 évesen szülje.
2022. júl. 4. 10:26
 10/11 anonim ***** válasza:
60%
9-es: már nem merem azt írni, hogy "normális", mert a mai világban már minden IS normális, meg elfogadott. Ezért írtam, hogy konzervatív vagyok :) De teljesen igazad van. Amúgy az albérlet sem nagy gond, a lényeg, hogy egy rendes munkahellyel, havi fix jövedelemmel rendelkező nő-férfi legyen, akik nem mélyszegénységben élnek.
2022. júl. 4. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!