Korainak számit 20 évesen babát tervezni?
Igen, 20 évesen nyilván se normális végzettséged, se normális munkahelyed vagy némi egzisztenciád.
Mi lesz, ha a párod elhagy/meghal/lebénul? Tudom, mindenki azt hiszi, vele ez nem történhet meg, az esetek kb 70%-ában mégis ez történik.
Az okos ember tudja, hogy azért, metróvonalak valamiről azt hiszi, vele nem történhet meg, még megtörténhet.
Ha 20 éves vagy, akkor még tanulj, dolgozz és spórolj, ne babát vállalj. Hallgass az 1-esre.
Mindketten dolgoztok, vagy tanultok még? Ha dolgoztok, a munkahelyetek mennyire stabil? Fogsz tudni terhesen is dolgozni (normál esetben, nyilván lehetsz veszélyeztetett terhes és akkor nem, de ha mondjuk benzinkúton dolgozol, azzal eleve nem összeegyeztethető).
Mennyi megtakarításotok van? Lakhatásotok mennyire biztos?
Lelkileg készen álltok a gyerekkel járó sok kötöttségre?
Ezeken múlik, és nem az életkoron. Ha lenne 10 milliónk a bankban, a párom tehetséges informatikus vagy más keresett szakmával bíró ember lenne, én pedig mondjuk angoltanár lennék (aki mindenképpen tud korrepetálni akár otthonról is), és saját panellakásban laknánk, és lelkileg is már készen állnánk, akkor azt mondanám, hogy oké. Sok más esetben meg 30-35 évesen sem érezném megfelelőnek.
Miből éltek? Kire számíthasz?
És igen, korai.
20éves voltam, párom 33 amikorra beszéltük a babáról. 24évesen sikerült soksok vizsgálat, beültetés után. Mindent megtudunk adni szerencsére a már 3 gyermekünknek saját ház stb.
Persze nem mindegy milyen egzisztenciális helyzetben vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!