Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lombikosok, hasonló tapasztalat?

Lombikosok, hasonló tapasztalat?

Figyelt kérdés
Ma voltam a 22-ik napon vizsgálaton és ugy volt, hogy fel írják amit kell ilyenkor és kezdődik a stimuláció. De nekem még mindig ott van a folyadék ami peteérés után marad és így nem kezdik ma stimulációt mert ciszta lesz belőle. A mult hónapban ugyan így jártam. Annyi most a külömbség, hogy vissza hívtak amikor meg jön és megnézik majd a hormonokat meg meg UH-nak és meg látja a doki , hogy el tünt-e. De multkoribol sem lett ciszta. Járt már így valaki közületek, hogy csak menszi után kezdték a stimulálást? Lett belöle beültetés? Egy el keseredett lombikos!
2010. szept. 20. 13:51
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Szia! De aranyos vagy, hogy mindezeket le írtad nekem! Így már mindjárt más és ezt nekem nem mondták volna el. Szerintem olyan szalag rendszerben megy itt a dolog. Igazábol nincs idejük sosem ránk állandóan telefon van , meg elhivják az orvost, gondolom leszivásra meg beültetésre. Nem volt ideje ezt elmagyarázni. Nagyon sajnálom ami veled történt! Nehéz lehet neked most, még nagyon friss a dolog! Sok erőt és kitartást kívánok neked!
2010. szept. 20. 19:35
 12/18 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy most a 24-ik napomon mentem , mert tudom, hogy nekem később van ovum mint álltalában másnak, de most éreztem, hogy még később lehetett, meg a folyásom is azt igazolta. Végül is mindegy melyik stimulálás lesz , csak bajom ne legyen és baba is legyen.
2010. szept. 20. 19:38
 13/18 anonim ***** válasza:
Szia! Én vagyok akinek méhenkívülije volt. Nem lesz semmi baj meglásd, és legyél merészen szemtelen, kérdezz a dokidtól,bármiben bizonytalanságot érzel! Én mindig kérdeztem,kérdezek, szerintem az én orvosomnak már az volna a furcsa,ha csöndben volnék:) én amúgy pécsi vok, és Tapolcára járunk a Kaáliba. Nagyon drukkolok Neked, rendben lesz minden meglásd, csak pozitívan!!!
2010. szept. 21. 06:54
 14/18 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy nem választ írok, hanem kérdést...Mi még csak fontolgatjuk, hogy nekivágjunk-e a lombiknak. Nagyon megijesztett amit az utolsó válaszoló írt, mástól is hallottam már. De nem értem, hogy hogyan kerülhet méhen kívülre? Lombiknál nem a méhbe helyezik a piciket? (Boccs, ha hülyeséget kérdeztem). Nekem is volt már sajnos méhenkívülim, spontán hónapban (itt értem, hogy kerülhet kívülre, hisz eleve kívül termékenyült meg). Ilyenkor az esély is több már az újabb méhenkívülire, ezért is kérdezem. Köszi!
2010. szept. 21. 08:25
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia! (utolsó válaszolónak,aki kérdezett). Lombik során, igen - igen ritkán, de előfordulhat a méhenkívüli. Mert igen, méhbe helyezik az embrió(kat), de nem egyből tapad meg, hisz a beágyazódás normál terhesség esetén is 7-10 nap. szóval, három napos embrió esetében még kb. 4 nap mire elkezd beágyazódni, addig "lebeg" a méhben, és a méhből sajnos kitud sodródni ez alatt a 4 nap alatt a petevezetőbe. ugyanis leszívás után a hasüregbe (spontán ovulációnál is) kerül folyadék, és itt ugyebár több tüsző érése után a leszívást követően is így van. nos ez a folyadék kimoshatja , kisodorhatja az embriót. A petevezeték csillószőrei azonban visszaterelik a méhbe, kivéve,ha a petevezetékben összenövések, vagy szűkület áll fenn. Nos az én esetemben (tegnap érkezett meg a szövettan) a jobb o.i petevezetékben apró nodulusok, kis csomók voltak észlelhetőek, valszínű ezek megakadályozták,hogy a csillószőrök visszatereljék a méhbe az embriót. amúgy a szövettan is egyértelműen igazolta a méhenkívüli terhességet, terhességi szöveteket is találtak. a másik lehetséges ok a méhenkívülire, amikor több embriót helyeznek vissza, mert (igen ritkán,de előfordulhat),hogy egy méhen belül, egy méhen kívül tapad meg, szimultán terhességnek nevezik ezt. DE nem szabad lombik kezdetekor ezen gondolkodni, tehát az én példám egy szerencsétlen véletlen volt, ami nagyon ritka, igaz a petevezetékemet is eltávolították, de megyünk tovább a harmadik lombikra, egy percre sem tántorítottak el a történtek, bár most nagyon-nagyon nehéz lelkileg...
2010. szept. 21. 09:26
 16/18 anonim ***** válasza:
Szia! Köszönöm a választ! Így már értem. Nagyon sajnálom ami veled történt! De jó olvasni, hogy nem "törtél" meg, mész előre. Én most egy kicsit elbizonytalanodtam amiatt amit írtál...mármint a lombikkal kapcsolatban. Sok sikert és egészséget!
2010. szept. 22. 08:13
 17/18 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Énm ost állok a lombik előtt és olvasgatok itt a honlapon, hátha találok valami érdekeset, így akardatm Rátok. És mivel látom, hogy Ti is az endo miatt vagytok itt gondoltam írok Nektek. Először is, azóta mi van Veletek? remélem csupa jó hírekkel szolgáltok.

Az lenne a kérdésem, hogy két lombik között veletek szedettek fogamzásgátlót, hogy ne jöjjön meg? és előtte kaptatok injekció formájában GNRH kúrát?

Köszi, ha válaszoltok!

2011. szept. 5. 08:56
 18/18 A kérdező kommentje:

Szia!

Ekkor volt az első lombiko.

Nekem nem kellett szednem semmi ilyesmit. Márciusban volt a következő lombikom. Egyik sem sikerült. De most kismama vagyok végre. Spontán sikerült. Ma voltam a 12-geti genetikai vizsgálaton és minden rendben is van a picivel.

Neked is körülbelül ezt kivánom ami velem történt, de ha mos sikerül a lombik az lesz a legjobb. Kitartást kivánok neked hozzá!

2011. szept. 5. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!