Megszakításos módszerrel lett már vki terhes? Vagy nektek bevált ez a “védekezési” forma? Mik a tapasztalatok?
Nekem bevált, szomszednak nem
Kb ennyire biztonságos.
Én úgy gondolom, hogy ez alkat függő. A férjemnek pl nem igazán van elő váladéka, csak kevés, eddig nem is volt soha probléma a megszakításos módszerrel. De ez is orosz rulett, mert ki tudja, egyszer lehet pont lesz neki egy kicsivel több, amiben épp lesz egy célba jutó.
Illetve ott van a női oldal is. Nekem egyértelmű jeleim vannak a peteérésre, így könnyű megmondani, mikor vagyok termékeny. LH tesztet is csináltam, mikor 1 éven keresztül nem akart megfoganni a második baba. És ott is láttam, hogy mikor van a peteérés, szóval ismerem a jeleim. De valakinek kiszámíthatatlan, nem félidőben érik, stb.
A gyakorlat azt mutatja, hogy már 3 éve beválik, PCOS-nak vagy meddőségnek hívjuk!
Mellesleg még megszakítani se kell...
Nálunk a második és a harmadik gyerek így jött össze másfél év alatt. Igazából úgy voltunk vele, hogy védekezzünk, de ha terhes leszek, nem hatalmas gond. Én nem akartam tabit, a párom nem akart kotont, szóval maradt ez.
Most már spirálom van, ez eddig működik 4 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!