Mikor van alaphő?

Figyelt kérdés

Valaki tudja hogy a ciklus melyik napján van alaphő?

Mindenhogyan kerestem,de nem találtam rá választ.

Illetve hogy peteérés után mennyit kell emelkednie ?

2022. febr. 12. 07:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia mindenkinek más!

Menstruáció utántól alacsonyabb az az alaphő!ha megtörténi a tüszörepedés utána megy fel 3-4tized fokot kb. A következő mensi elött/alatt esik le újra!

Sikeres terhességre nem lehet következtetni csak peteérésre(utólag)

2022. febr. 12. 08:00
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Uff, látom van egy kis fogalomzavar.

A ciklus minden napján alaphő van. Ez az, amit ébredés után rögtön mérni kell. És ezt vezeted szépen táblázatban, amin figyelni tudod az alaphő változását.

Nincs olyan, hogy x-szel kell emelkednie...

Olvasgass még egy kicsit... [link]

2022. febr. 12. 08:03
 3/11 A kérdező kommentje:

Szia! Köszönöm a válaszodat.

Huh, hát nekem eléggé változó szokott lenni.

Menzesz után

36.4 36.2 36.1 35.8 35.1 36.1 36.5 és így tovább. Így sem tudok ki igazodni rajta :D

2022. febr. 12. 08:05
 4/11 A kérdező kommentje:

Második válaszoló, hasznos a cikk, köszönöm!

Igaziból össze zavarodtam ,mert itt annyi kérdésben olvasom hogy pl "36.4 az alaphőm, az jó vagy nem?"

És erre voltam kíváncsi hogy mikor lehet belőni azt a hőt amit nem befolyásol semmi, azaz nem menzesz előtt van, és nem peteérés után. Hanem az alap, amit tudok viszonyítani a többihez.

Remélem érthetően írtam le :D

2022. febr. 12. 08:16
 5/11 anonim ***** válasza:

Érthetően írtad le, csak ezek szerint rosszul értetted eddig.

Olyan "alap", amire te gondolsz, nincs. Mindig befolyásolja épp valami.

2022. febr. 12. 08:19
 6/11 A kérdező kommentje:

Igen,rosszul értettem eddig és kerestem ami nincs.

Be szeretném lőni hogy volt e az adott hónapban peteérés,sikeres a próbálkozás vagy sem...Abban az időben amikor "kellene" lennie össze vissza ugrál,ettől vagyok megzavarodva teljesen. :/

2022. febr. 12. 08:26
 7/11 anonim ***** válasza:

Alapvetően ciklusfigyelésnél az alaphőnek azt nevezzük ami ovu előtt az átlag. Legpontosabban pedig az utolsó 6 napból a legmagasabb értéket, mert ovu után e fölé kell mennie, hogy igazolva legyen az ovu megtörtént

Pl 36.2, 36.4, 36.2, 36.3, 36.2 36.3 -> 36.4 felett kell legyen ciklus második felében a hőnek.

2022. febr. 12. 12:39
 8/11 A kérdező kommentje:

Átlagosan nálam 36.0-36.5 szokott lenni. Ritkán ugrik fel-le,persze megesik.

Ma pl 36.6 volt, elvileg 4 nappal az ovu utan. Ovu napján éreztem hogy fáj a hasam aznap reggel 35.9 volt. Másnap 36.2.

Menzesz alatt szépen be áll 36.0 a hő. Remélem ez biztató...

2022. febr. 12. 13:45
 9/11 A kérdező kommentje:

Oke. Megnéztem az utolsó 6 napot menzesz előtt. Ajaj.... mostmar tényleg nemértem.

36.5-36.8 között alakult.

Menzesz előtti nap 36.3. Érti ezt a fene. Kezdek megőrülni.

2022. febr. 12. 13:50
 10/11 anonim ***** válasza:

Menzesz előtti 6 napot nem kell nézni. Alapesetben ovu után a progi megemeli a hőt, ezért van fent a ciklus második felében a hő. Ha nincs terhessék, akkor visszaesik alaphőre. Ez van akinek mensi előtti 1-2 nap történik van akinek csak mensi ideje alatt pl a 3. Vérző napon csökken a hője. Ezért nem mindenkinek tud terhességre reményt adni. Szóval baba nélkül normális, hogy mensi elejére visszaesik a hő. Nézegess hőgörbéket a neten, mert én már lassan abba zavarodom bele, hogy mit nem értesz :D

Ciklus elején alacsonyabb a hő és nem baj, ha ingadozik. Majd jön az ovu, itt tüszőrepedés után emelkedik a hő, magasabb mint a ciklus első felében, egészen mensiig fenn marad.

Ha nincs baba a progi szint csökken és a hő is csökken, megjön a mensi és kezdődik minden elölről.

2022. febr. 12. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!