Az ovuláció akkor történik amikor fájdogál az ember hasa vagy utána?
Tudom, hogy furán hangzik a kérdés, de már összezavarodtam.
Nekem sajnos elég hosszú a ciklusom 30-45 napig terjedhet, de semmi komoly bajom, csak egyszerűen néha lassúak, lusták a hormonjaim. Már van 1 gyermekem, úgyhogy nem aggódok emiatt. Viszont ő is úgy jött össze, hogy uh-on nézték a peteérést, mert mèg ha van is jele (nyák, stb.) akkor is teljesen kiszámíthatatlan nálam. Lehet 14-26-ik napig kb bármikor. Hormonokat pedig nem szeretnék emiatt szedni amig nem muszaj.
Lassan tervezzük a második babàt, es bár LH teszteket is elkezdtem egy ideje de egy két dolog azóta sem vilàgos.
Nálam pl a méhnyaknyàk tojásfehérszerű folyása is kb 4-6 napig tart, plusz az Lh teszt is többször van hogy 2x is pozitiv, majd van hogy lassabban halványul el.
Szerintem a napokban is peteérésem van, csak nem tudom pontosan hogy mikor.
Ma pl egèsz nap fájdogàlt mensi szerűen a hasam, és a mellem is egy picit érzékenyebb a szokottnál. Plusz most estére is szinte folyamatosan tompán fáj az alhasam. Nem tudom, hogy pl most kèszülődik kilökődni a pete, azért érzem ilyen hosszan (egész naposan) vagy már kilökődött és azért érzem. Azért is érdekel mert ugye akkor lehet megtermékenyülni mikor màr kilökődött a petesejt és útnak ered.
Máskor is éreztem már ilyet és akkor sem tudtam mire vélni. A másik ami elő szokott fordulni, hogy feszítést érzek a hasamban mintha lenne benne “valami” ami szur, nyom, ha lépek, ülök, stb. És az is a peteérést jelzi. Ez legtobbszor másnapra elmúlik, onnan gondolom hogy kilökődőtt a pete.
De most csak ez az egesz napos tomba fájdalom van.
Szóval szerintetek ma van ovulàcióm vagy majd holnap lesz?
Szia! Én húszas éveimben nem éreztem még meg ilyen pontosan az ovulációt, mint most 30-ason, így akkor a mensi elmúlását követően 2 naponta együtt voltunk a férjemmel, úgy tuti nem lehet lecsúszni az ovulációról.
Most viszont már pontosan érzem mikor mi történik odabent. Nekem a kilökődés előtti napon szokott enyhén görcsölgetni a hasam, majd mikor megtörténik az ovuláció, akkor ez a görcs megszűnik és jön egy kb fél napig tartó feszítő, furcsa érzés, ami mikor leülök erősödik, szúr. Ezt már nagy valószínűséggel az a kiszabadult folyadék okozza, ami a petesejtet vette körül a tüszőben. Ettől a feszítő, szúró érzéstől számítva mindig 15. napon jön meg a menstruációm, úgyhogy tuti, hogy akkor van az ovum. Persze az Lh teszt és a hőgörbém is igazolja mindezt.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából szerencsére mi amúgy is nagyjàból 2-3 naponta együtt vagyunk, csak eddig így vagy úgy de védekeztünk. Ebben a hónapban már viszont nem. És most hogy a második gyermeket tervezzük valahogy jobban érdekel a szervezetem működése, hogy mikor-mi is törtènik. Egyébként 2 Válaszoló, nekem is azt hiszem hogy hasonló szokott lenni, mint neked, az esetek 90%-ban.
Csak nekem a fájdogálás a szúró érzés előtt 2-3 napig is tarthat, mint ahogy nagyjàból minden elvan nyújtva a ciklusomban.
Köszi a tippeket, meglátjuk sikeres hónap volt-e🤷🏻♀️ S ha nem, akkor majd legközelebb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!