Mi ad nektek bátorságot egy újabb gyerekhez?
Nálunk is van baj apai ágon vesebetegség
a férjemnek kivették a veséjét gyerekkorában nem ismerték fel és hidronephrozisa-lett.
a lányunk örökölte (neki vesemedence tágulata van) de neki felismerték még magzatként és nagyon is számolni lehet vele de nem igényel kezelést csak megfigyelést.
Mi ad bátorságot? az hogy nem krónikus és ettől még szép élete van és lesz is. Nem kell gyógyszerezni se...
Kedves Carmen22, hadd kérdezzem meg, hogy ezzel együtt vállalnál-e egy újabb gyereket?
Örülök, hogy konkrétan írtál a betegségről Az öcsém kislánya is a veséjével szenved, csak őt sajnos kezelni is kell. (Átengedi a veséje a sókat), a kisfiamnak is volt egyszer vesemedence tágulat és reflux gyanuja. Eddig még nem igazolódott, de Wilms tumor kialakulás veszélye miatt 3 havonta UH.
Miért ne vállalnék.
Csak akkor nem válllalnánk még egy babát ha rendellenessége lenne ami csak szenvedést okozna neki.
A lánykámat csak ultrahangozzák és semmi gond nem lesz vele csak annyi hogy figyelni kell ne fázzon fel meg ilyesmi.
Szia! Leírom röviden a történetemet, hátha tudok vele segíteni.
Van már 2 egészséges gyerekem. Tavaly besikeredett a 3. babóca is. Végig motoszkált a fejemben, hogy beteg is lehet. Ráadásul abban az időben körülöttem egy csomó ismerősöm elvetélt, halva szült....
Nekem is elment a babám a 20. héten szívfejlődési rendellenessége volt. Így utólag nem kellett volna annyit agyalni a beteg babán.
Most 6 hetes várandós vagyok. Nagyon remegett a láűbam, amikor vissza kellett menni ahhoz a dokihoz, aki a z előző terhességemnél megállapította az elhalást, de túl vagyok rajta. És ott a babám a méhemben. Nem gondolok semmi rosszra, sőt most érzem, hogy egészségesen fog napvilágot látni májusban. Ne sokat gondolkozz, ma már nincsenek olyan betegségek, amire felkészülvén , nem tudnak segíteni!!!
Szia!
Nekem is hasonló a történetem mint az utolsó válaszolónak.
Volt több terhességem, ebből volt abortusz, missed ab, és egy egészséges babám is született. Amikor ismét terhes lettem, az járt a fejemben, hogy már mindenféle előfordult velem, de az még nem, hogy beteg lett volna a baba. Hát persze, hogy a 12. heti UH-on kiderült, hogy beteg a baba, meg kell szakítani a terhességet.
A gondolatnak tényleg teremtő ereje van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!