Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Működnek ezek a "praktikák"?...

Működnek ezek a "praktikák"? Van igazság alapjuk?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnénk ha a második babánk kislány lenne, ezért olvasgattam a témában praktikákat, amivel állítólag nagyobb esély van kislányra. Pl, ha ovuláció előtt csináljuk nagyobb esély van lányra, fiúra meg fordítva. Vannak tippjeitek?

2021. dec. 20. 16:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
42%

Én ebbe nem reménykednék. Volt olyan tanulmány, ami azt mondta hogy 60-70% az esély a befolyásolásra, és azóta jött ki olyan, amit ezt megcáfolta.

Egyébként még a 70% se sok.

Illetve pontosan nem fogod tudni megmondani, hogy mikor reped meg a tüsző. Ha Lh tesztet használsz, lehet, akkor is csak 1-2 nappal később reped meg a tüsző, és akkor hiába lett kimatekozva előre, nem fog összejönni. Vagy pont fordítva 2 óra múlva érik meg. Erre nem apellálnék, ha gyereket akartok, nemtől függetlenül vágjatok bele.

2021. dec. 20. 16:39
 2/16 anonim ***** válasza:
39%

Ajanlom az általanos iskolás biosz tankönyv olvasgatasát az ilyen hókuszpokuszok helyett 🤦‍♀️

Mivel a sperma kromoszómája a meghatározó, te akár fejre is állhatsz hogy befolyásod, nem fog sikerülni....

2021. dec. 20. 16:42
 3/16 anonim ***** válasza:
62%
Inkább ne vállalj gyereket..
2021. dec. 20. 16:55
 4/16 anonim ***** válasza:
66%
Bőven elég neked egy gyerek, ilyen gondolkodás mellett.
2021. dec. 20. 16:55
 5/16 anonim ***** válasza:
2021. dec. 20. 18:10
 6/16 A kérdező kommentje:
Jézusom mik ezek a kommentek?? Normálisan kérdeztem valamit, erre rögtön támadtok. Egy szóval se írtam, hogy nem szeretném ha fiú lenne. Mindegy, csak egészséges legyen. Mióta bűn, hogy egy fiú után kislányt szeretnék?
2021. dec. 20. 18:10
 7/16 anonim ***** válasza:
23%

Az esèlyeket tudod eltolni 50-50%-ròl max. 70-30%-ig.

Az x kromoszòmàt tartalmazò spermiumok kicsit nagyobb esèllyel lassabbak, de szívòsabbak, az y kromoszómàt tartalmazò spermiumok kicsit nagyobb esèllyel gyorsabbak, de sebezhetőbbek.

Valamilyen szinten a petesejt is vàlogat, nem mindig a legelső spermiumot engedi be.

Ha közösülès előtt pàr napig nem ejakulàl a pàrod, forrò fürdőt vesz, ès ovulàciò előtt pàr nappal vagytok együtt, akkor kicsit nagyobb esèly lesz arra, hogy kislàny foganjon meg.

2021. dec. 20. 19:23
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm 7-es a választ
2021. dec. 20. 23:22
 9/16 anonim ***** válasza:
42%
Ne foglalkozz ezzel a sok gyökkertyűvel. Mind a két gyerekemnél a pozitív ovulációs teszt napján és a negatív napon is együtt voltunk. Egyik fiú másik lány :D szóval szerintem nem nagyon lehet befolyásolni.
2021. dec. 21. 07:36
 10/16 anonim ***** válasza:
58%
Kedves kérdező, én úgy tudom, hogy ezt a lány spermiumok lassabbak, de szívósabbak, a fiúk gyorsabbak de sebezhetőbbek dolgot már megcáfolták. Ez múlt század végi elterjedt elmélet volt. Persze nem vagyok kutató a témában, szóval ezt én is csak hallomásból tudom. Azért az igaz, hogy jobban hangzik mint egyéb, neten is fellelhető trükkök, tippek. Egyáltalán nem reprezentatív, de mi pl. ovu előtt 2 nappal voltunk együtt, mégis fiú lett. Őszintén szólva szerintem erre nem nagyon van az embernek ráhatása :/(és egyáltalán nem bűn kislányt akarni, amennyiben azt is elfogadod, ha mégis fiú lesz...)
2021. dec. 21. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!