Hogyan tudja a doki megállapítani, hogy a petefészekben tüsző van, vagy sárgatest?
Figyelt kérdés
2 hete és 3 napja volt missed ab-om, ma voltam kontrollon és teljesen egészséges mindenem:) A napokban "peteérés-gyanús" voltam (magamnak), és ma kiderült, hogy jól éreztem, 20 mm-s a tüsző. Ugyan úgy a jobb oldalamon van, mint a sárgatest volt,(ami a műtét napján 23 mm volt) ezért is kérdezem, hogy mi alapján lehet megkülönböztetni a 2 "dolgot"? Bocsi, ha nagyon ostoba a kérdés!!!2008. dec. 12. 20:22
1/2 anonim válasza:
A sárgatest egészen nagyra ( lúdtojás nagyságúra )megnő a terhesség alatt. A kirepedt tüsző helyén képződik és ha nem következik be a megtermékenyítés és a terhesség, vagy vetélés következik be akkor a sárgatest elsorvad.
Ha két hete volt missed ab.-d akkor a sárgatested már elsorvadt, az új tüsző helyén lesz majd másik, ami ha megtermékenyül akkor a sárgatest nőni fog, ha nem akkor a mensivel együtt elsorvad majd.
Ezért lehet megkülömböztetni mert nem egyidőben van ott mindkettő, ugyanis vagy terhesség van és látható sárgatest, vagy pedig egyetlen nagy érett tüsző amiből majd lesz sárgatest.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Igazából csak az érdekelt, hogy amit ma látott, az tuti, hogy tüsző, és nem sárgatest. Annyira gyagya kérdés, de fel vagyok dobva a jó hírek hallatán, azért is tettem fel:)
2008. dec. 12. 20:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!