Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha gyereket szeretnék előtte...

Ha gyereket szeretnék előtte ki kell magam vizsgáltatni nőgyógyásszal, vagy csak simán neki lehet kezdeni, esetleg valami vitamint kell szedni előtte, vagy valami? 23/L

Figyelt kérdés

2021. okt. 20. 09:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kivizsgálást egy év próbálkozás után szoktak javasolni. Vitamint elkezdheted, bármelyik terhes vitamin jó és hasznos.
2021. okt. 20. 10:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Citológiát érdemes csináltatni.

De ha már ott vagy nőgyógyásznál, akkor úgy is kiderül a vizsgálat során, hogy van e valami akadálya.

Ha 1 év után se sikerül a baba, akkor ajánlott a teljes kivizsgálás.

Folsavat, D, C vitamint, magnéziumot nyugodtan szedhetsz

2021. okt. 20. 10:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Magzatvédő vitamint érdemes elkezdeni a tervezett fogamzás előtt egy hónappal, így megelőzhetőek a nyitott gerinc, farkastorok és a nyúlszáj.

Kivizsgáltatni magad felesleges. Annyi, hogy ha nem jártál addig évenkénti ellenőrzésre, és rákszűrésre, akkor azt érdemes megejteni, hogy ha neadjisten gond van, az ne terhesen derüljön ki.

2021. okt. 20. 10:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én elmentem, amúgy is esedékes volt az éves rákszűrés, mondtam, hogy babát tervezünk, szeretném tudni lát e hirtelen valami akadályt, megnézte, ajánlott pár vitamint, hogy miket lehet szedni. Illetve a folsavat is mondta, hogy külön is szedhetem pluszba.
2021. okt. 20. 10:58
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeretnél elmehetsz de nem kötelező. Én a 2.hónap után mentem el, mert barnázni kezdtem. Akkor csinált rakszurest és javasolt vitamint. Kért vérvételt ilyesmi.
2021. okt. 20. 12:09
 6/7 anonim ***** válasza:
57%
ha jársz az éves rendes nőgyógyászati szűrésre, akkor nem kell most külön elmenned. Viszont úgy érzem, hogy te nem szoktál évente cítológiát csináltatni a nőgyógyászoddal, így érdemes lehet előtte azért elmenni. Amúgy vegyél terhesség előtti terhesvitamint, kezdd el szedni, és úgy próbálkozzatok. Nőként olyan rossz azt látni, hogy aktív nemi életet élő nők nem járnak éves szűrésre.
2021. okt. 20. 12:31
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy már előttem írták, én el elmentem szűrésre, elmondtam, hogy babát szeretnénk. Az orvos megvizsgált, mindent rendben talált és ajánlott egyfajta babatervezős vitamint.
2021. okt. 20. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!