Nuvaring mellett teherbe eshettem? Volt már nektek ilyen?
Szia! Nem tudom, hogy hol olvastad, hogy a 7 nap alatt nem véd, de ez hülyeség. Erre magadtól is rájöhettél volna, ha elolvasod a tájékoztatóját.
Mint minden hormonális fogamzásgátlónak, ennek is kell egy pár hét - 1 hónap, mire védettséget ad. Szóval, amikor először használtad, kellett volna másképpen is védekezni. Ez is benne van a tájékoztatóban.
Ha már az első gyűrű után sem volt kellő ideig tartó, kellő mértékű mensi, akkor nem szabad felhelyezni a másodikat addig, míg ki nem zárod a terhességet. Ez is benne van a tájékoztatóban.
Szóval, ha úgy gondolod, hogy terhes vagy: vegyél tesztet és csináld meg. Amikor megvan a teszt, függetlenül attól, hogy terhes vagy-e vagy sem, konzultálj a dokiddal.
Belinkelem a használati utasítását, ha nem találnád:
Ebben tényleg benne van, hogy "Ha a gyűrű-mentes időszakban került sor közösülésre, előfordulhat, hogy teherbe esett." De ez nem azt jelenti, hogy tuti, hogy terhes vagy, hanem egy kötelezően feltüntetendő szöveg.
Elsőként mindenféleképpen csinálj egy tesztet, majd az eredménnyel menj el a dokihoz. Ha nem vagy terhes és fenntartásaid vannak a Nuvaringgel kapcsolatban kérj másik fog.gátlót. (Bár szerintem mindegyik tájékoztatóban benne van, hogy nem 100%-ig véd, mellette lehetséges a teherbeesés.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!