Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nuvaring mellett teherbe...

Nuvaring mellett teherbe eshettem? Volt már nektek ilyen?

Figyelt kérdés
2 honapja használom.De azt olvastam, hogy a 7 napos szünetben nem véd és akk is elég sokat voltunk egyutt a férjemmel.Elkezdtem a másodikat is még lenne belole 1,5 hét,de 3 napja kivettem.Nem tudom miért de ugy érzem terhes vagyok.Híztam 4kg-t,nőtt a hasam,kívánós lettem meg láthatóan nőttek a melleim is.Viszont amikor kiveszem rá 1-2 napra meg kéne jönnie, de még csak a hasam sem görcsöl.Az első gyűrű után is csak éppen, h véreztem kicsit, de az sem tartott tovább 1 napnál.Örülnénk a babának, ha az lenne,megtartanánk.De mikor kéne hogy tesztet csináljak?Volt már valakinek hasonló?
2008. dec. 11. 14:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem tudom, hogy hol olvastad, hogy a 7 nap alatt nem véd, de ez hülyeség. Erre magadtól is rájöhettél volna, ha elolvasod a tájékoztatóját.

Mint minden hormonális fogamzásgátlónak, ennek is kell egy pár hét - 1 hónap, mire védettséget ad. Szóval, amikor először használtad, kellett volna másképpen is védekezni. Ez is benne van a tájékoztatóban.

Ha már az első gyűrű után sem volt kellő ideig tartó, kellő mértékű mensi, akkor nem szabad felhelyezni a másodikat addig, míg ki nem zárod a terhességet. Ez is benne van a tájékoztatóban.

Szóval, ha úgy gondolod, hogy terhes vagy: vegyél tesztet és csináld meg. Amikor megvan a teszt, függetlenül attól, hogy terhes vagy-e vagy sem, konzultálj a dokiddal.

2008. dec. 11. 14:36
 2/4 A kérdező kommentje:
Egy nőgyógyász irta, hogy nem véd a 7 napos szünetben, mert ez olyan készítmény amibol folyamatosan szívodik fel a hormon.Ezért is vagyok tanácstalan..
2008. dec. 11. 14:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Belinkelem a használati utasítását, ha nem találnád:

[link]

Ebben tényleg benne van, hogy "Ha a gyűrű-mentes időszakban került sor közösülésre, előfordulhat, hogy teherbe esett." De ez nem azt jelenti, hogy tuti, hogy terhes vagy, hanem egy kötelezően feltüntetendő szöveg.

Elsőként mindenféleképpen csinálj egy tesztet, majd az eredménnyel menj el a dokihoz. Ha nem vagy terhes és fenntartásaid vannak a Nuvaringgel kapcsolatban kérj másik fog.gátlót. (Bár szerintem mindegyik tájékoztatóban benne van, hogy nem 100%-ig véd, mellette lehetséges a teherbeesés.)

2008. dec. 11. 15:16
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ja, még valami: Nem szentírás, hogy a gyűrű eltávolítása után 1-2 nappal jön meg (nekem spec. 3-4 napra jött meg mindig). A tesztet szerintem már megcsinálhatod holnap reggel - legfeljebb még negatív lesz (akkor majd csinálj azért pár nap múlva újat), ha meg pozitív, akkor legalább biztos vagy benne, hogy azért keresed fel a dokit mert babás vagy.
2008. dec. 11. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!