A cickafarktea erre jó?

A progeszteron szintjének növelésére palástfűtea, vagy barátcserje kapszula a jó.
A cickafark ugyanis fitoösztrogén.
Tehát vagy azt csinálod, hogy mensi után pé-ig cickafarktea ( ez stimulálja is a peteérést ) majd a pé-től palástfűtea, amit akkor is folytathatsz tovább, ha összejön a baba.
A másik verzió, hogy az egész ciklusban barátcserje kapszulát szedsz. gyógynövényboltokban hozzá lehet jutni. A barátcserje fitoprogesztagént tartalmaz.
És amúgy szerintem is alacsony a progiszinted. Nem szoktál barnázni egy-két napig, mielőtt megjön?

Bizony-bizony, ez a sárgatesthormon hiány egyik jele. Meg az, hogy ha méred az ébredési hődet, és azt tapasztalod, hogy kevés idő telik el a pé-től a mensiig ( 10-12 nap )
Nekem így volt, elkezdtem mérni a hőmet, első ciklusban 10 nap luteális fázis, másodikban 11 ( ebben a ciklusban már ittam a cickafark-palástfű kombit ) harmadik ciklusban meg már nem tudom mennyi lett volna, mert babás lettem! Utána még két hétig ittam a palástfű teát, hogy biztosan jól meg tudjon tapadni, nem volt még egy halvány csepp barnázásom sem ( pedig sokaknak szokott lenni még teljesen jó progi értékek mellett is ) és most betöltöttem a 12 hetet.
De tulajdonképp neked kell kitapasztalni, hogy melyik gyógynövény válik be, kicsit olyan ez, mint a homeopátia. Ehhez mérd az ébredési hődet, figyelgesd, változik-e a hatásukra a luteális fázisod hossza, barnázgatsz-e, ilyesmi. Lehet, hogy neked is beválik a két tea kombinációja, ha meg nem, próbáld ki a barátcserjét. Van itthon egy gyógynövényes könyvem, aszerint 6 hónapig teszteltek két csoportot, akik nehezen tudtak teherbe esni. Az egyik csoport kapott barátcserjét, a másik csak placebót. Hat hónap után a barátcserje kivonatot szedő nők között 60 %-kal több esett teherbe, mint a kontrollcsoportban.
Annyira azért nem rossz a progeszteron szinted, de szerintem picit alacsony, ahogy első válaszban is írtam, lehet, hogy valamelyik gyógynövény is pont elég lesz, hogy meghozza a kívánt eredményt, és nem kell komolyabb eszközökhöz ( gyógyszerhez ) nyúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!