Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki mikor és hogyan mondta el...

Ki mikor és hogyan mondta el a férjének a pozitív tesztet?

Figyelt kérdés

Hajnalban elment dolgozni, ezért nem tudja még. Már volt egy korai vetélésem, ezért rettegek elmondani bárkinek, mert kitudja most mi lesz.

Ti mikor mondanátok el neki?

Esetleg valami kreatív ötlet?

2021. szept. 18. 14:56
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%

Elsővel ugyan így teszteltem reggel, hogy már nem volt otthon.

Elmentem en is dolgozni, majd mikor este mind a ketten hazaértünk, a kezébe adtam a tesztet...

Másodikat együtt csináltuk, vagyis a konyhában várta az eredményt.

Ez a baba elment.

A harmadikat pedig elmondtam késik, masnap tesztelek. Mire hazaért megcsináltam a tesztet, és elmondtam, ismét apa lesz.

Nem szereti egyikünk sem a túlgondolást, célozgatast stb...

2021. szept. 18. 15:08
 2/20 anonim ***** válasza:
64%

1.5 évig próbálkoztunk. Egészségesek vagyunk mindketten amúgy. Szóval vártuk a nagy napot, minden jelentésében, hiszen az esküvőnk napján lett pozitív a tesztem.

Merészek voltam kissé, elmondtam neki, majd a vacsoránál be is jelentettük :).

Kislányunk lett amúgy, azt is vártunk mindketten.

2021. szept. 18. 15:37
 3/20 anonim ***** válasza:
79%
Ha másnak nem is mondod el azért a férjednek joga van tudni, hogy apa lesz. Én egyébként nem kerítettem nagy feneket a dolognak csak odaadtam neki a pozitív teszteket.
2021. szept. 18. 15:53
 4/20 A kérdező kommentje:

Azt lehagytam, hogy még nem is késik. Tehát tényleg nagyon korai a dolog.

3as: azért egy pozi teszttel korai lenne azt mondani, hogy apa lesz. Volt már nem egy pozi tesztem és mégsem lett apa a férjem...mint irtam a vetéléstől félek

2021. szept. 18. 16:30
 5/20 anonim ***** válasza:
80%
Ne így állj hozzá! A vetélés veszteség persze, gyász, de ha így állsz hozzá, az nem tesz jót. Főleg neked!
2021. szept. 18. 16:32
 6/20 anonim ***** válasza:
Első gyereknél az első biztos teszt napján, este mondtam el. Második gyerek nehezen jött össze és amikor a wcn ülve pozitív lett a teszt, sikítottam amit nehéz lett volna nem hallania 😂 Azt azonnal megtudta. Szerencsére később is pozitív lett a teszt és késett is végül.
2021. szept. 18. 16:34
 7/20 anonim ***** válasza:
88%
Az első terhességem korai vetélés lett. A második alkalommal is rögtön elmondtam a páromnak, hogy megint terhes vagyok, csak akkor már nem éltük úgy bele magunkat mint elsőre. (Semmi csinnadratta, csak mentem a hugyos kis tesztemmel, és mutattam, hogy bizony megint 2 csík van rajta, még ha halvány is). Akárhány vetélésem is lett volna, neki mindig elmondtam volna mikor pozitív lett a teszt. Máskülönben nem tudta volna miért vagyok idegbeteg az első UH előtt.
2021. szept. 18. 16:35
 8/20 anonim ***** válasza:
76%
Hát akkor kérdező várj addig ameddig megszülsz... akkor már tuti, hogy apa lesz. Egyéb esetben mikor mondanád el, hisz a terhesség végéig bármikor bármi történhet?
2021. szept. 18. 16:43
 9/20 anonim ***** válasza:

Mindháromszor teszt napja mondtam el.

Elsőnél délután mikor találkoztunk,

Másodiknál tudta mikor fogok tesztelni mert sokat vártunk rá, voltam peteérés követésen gyógyszerek stb...hajnalban teszteltem és reggel már mutattam is a pozitív tesztet neki :)

Harmadiknál hasonló volt mint a második, annyi különbséggel hogy első éles hónapban sikerült

2021. szept. 18. 16:59
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Elutazott hétvégére. Szombaton teszteltem egyértelmű pozitívat 12. dpo-n. Gondolkodtam, hogy várjak-e legalább a késésig, de nem bírtam ki. Amint hazaért a kezébe adtam a tesztet. Mindketten nyugtáztuk, hogy ebből még bármi is lehet, így nem éltük bele magunkat, de persze örültünk.

Szerintem ez nem olyan dolog, amit apuka elől titkolni kell/lehet. Ha vetélés lesz, akkor ő a társam, a támaszom. Titkoljam el a fájdalmamat is előle? Vagy öntsem a nyakába akkor váratlanul a helyzetet? Milyen kapcsolat lenne ez?

Szóval nem vártam csak addig, amíg haza nem ért.

Azt viszont megbeszéltük, hogy az első orvosi vizsgálatig nem beszélünk róla másnak, ami nálunk a 8. héten volt. Utána is csak a szülőket avattuk be és egy közeli baráti párost, akikkel pont együtt hétvégéztünk és rácsodálkoztak, hogy nem is koccintok velük.

A főnökömnek is elmondtam, de kértem a diszkrécióját.

2021. szept. 18. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!