4. ciklusnapi vérvételem eredményének értelmezése? Magas TSH-ra kinek mit írt fel az orvos?
Vércukor 5.3
TSH 3.360 mmol/l
Inzulin 69.9 pmol/l
HOMA-IR index 2.4
LH / FSH 1.03
FSH 5.6 U/l
LH 5.8 U/l
Prolaktin 145 mU/l
Ösztradiol 292 pmol/l
Tesztoszteron 1.7 nmol/l
DHEA-S 7.9 umol/l
2,5 hónapja a TSH-m 2,77 volt, az orvos csak normoxilt írt fel, szelén tartalmú étrendkiegészítő, 1 hónapja szedem.
Vércukrom csökkent azóta 5,6-ról 5,3-ra.
Lertoxot kaptam, nem vészesen magas, én ennyivel teherbe estem és nem is lett gond.
Szerintem az lh fsh arányával nincs baj, az Inzulin az valóban magas
Köszönöm. Sok helyen olvasom hogy 2-es fölötti TSH-val esélytelen vagy elmegy a baba. Doki is azt mondta a 2.77re hogy lejjebb kéne vinni azért is nem értem mitől ment feljebb. Most kezdtem el a galaj teát, arról olvastam jókat.
Inzulinhoz az van írva, hogy 17.8-173 közt jó. De ugye pmol/l a mértékegysége. Neten meg azt olvastam, hogy 30 mIU/ml-ig elfogadható de 13 fölött rossz.
De a leleten semmi nincs becsilagozva, hogy rossz lenne. A 21.napi eredmény után megyek az orvoshoz.
Nézd sokan vannak akik magasabb tsh-val is teherbe esnek…
Sőt gyakran az is előfordul, hogy hormonpótlásra még jobban emelkedik.
Én 9.4-nél kezdtem el szedni, első 3 hónap után 9.8 lett gyógyszerrel. Aztán lement 6-ra, volt 2 alatt is, de inkább a 3-4 körüli a jellemző.
Gond nélkül teherbe estem és a terhesség alatt sem volt 3.6 alatt. Nem szakadt meg a terhesség és egészséges gyerekem született.
Köszönöm szépen a válaszod. Nekem is furcsa, hogy sok nő valójában nem is tudja mennyi a TSH-ja mert teherbeesik és nem is nézi.
Anyukám pajzsmirigy beteg, én emiatt 2017-ben, tavaly és idén nézettem nagylabor+TSH-t. Mivel mindig határértéken belül voltam soha nem aggódtam. Most, hogy nem jön a baba, szembesültem ezzel az információval, hogy alacsonyabbnak kellene lennie. Nem is szívesen szednék gyógyszert és bízom benne, hogy kiderül mi a probléma vagy összejön a kicsi😊
3.7 volt a Tsh-m mikor teherbe estem. Akkor senki sem mondta h sok lenne, problémamentes terhesség volt. Mikor teso nem jött össze már egy ideje akkor ástam bele magam a dolgokba, mikor visszanéztem a leleteimet ledöbbentem hogy a fiam megfogant így es baj sem lett belőle.
Kiderült szülés után sokáig még 6körül volt a tsh-m akkor az endo doki levitte 1.2 re gyógyszerrel.
Köszönöm a válaszod. Nekem is van már egy gyermekem, fogalmam sincs, akkor milyen értékeim voltak, anyumon sem jött még ki a pajzsmirigy betegség.
Kicsit úgy érzem már, hogy az orvosok (ha amúgy minden mást rendben találnak) szeretik a TSH-ra fogni, hogy nem jön a baba :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!