Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhességre utalhatnak a...

Terhességre utalhatnak a tüeneteim?

Figyelt kérdés

Rendszeres a szex az életemben, de rendszeresen szedem a fogamzásgátló tabelttát is. Múlt hónapban egész hónapban volt enyhe, pecsételő vérzésem, csak pár csepp, de minden nap. Aztán rendesen megjött a mensi a 7 napos szünetben, meg is nyugodtam, mert a szünet után a pecsételés is elmúlt és minden rendben volt. Ez volt 1 hete. Ma reggel viszont rosszulléttel keltem, hánytam is. A hányás után telejsen elmúlt, most telejsen jól vagyok. Neme ttem semmi olyat, ami okozhatná.

Vajno mennyi az esélye, hogy terhes legyek ezeekt figyelembevéve?

Tudom, kell teszt, csak egyelőre nagyon félek tőle. Addigis érdekelne a véleményetek.

2021. júl. 28. 08:10
 1/4 A kérdező kommentje:
Ui: Bocsi az elírásokért, siettem, kapkodtam.
2021. júl. 28. 08:13
 2/4 anonim ***** válasza:

1. Tabletta mellett nem jön meg, ez a lényege (meggátolja a tüszőérést), ami a 7 napos szünetben van, az a megvonásos vérzés, amit a tabletta okoz, nem menstruáció (ez megjelenik, akkor is, ha valaki terhes és nem hagyja időben abba a gyógyszert, mert nem tud róla, de pont a tüszőérés hiánya miatt, erre kicsi az esély).

2. A pecsételő vérzés normális (közti vérzésnek nevezik), nem jelenti, hogy nem hatásos a tabletta, de egyébként az első három hónapban a leggyakoribb (szóval, ha pl azért volt, mert múlt hónapban kezdted a fogamzásgátló szedését, akkor az elvileg ez a megvonásos vérzés utántól nyújt teljes védettséget).

3. Ha megfelelően történik a tabletta szedés, már kialakult a védettsége és nincs valamilyen gyengítő hatás mellette (hányás, hasmenés, antibiotikum kúra), akkor minimális az esélye, hogy valaki terhes legyen mellette.

4. A hányingert kismillió dolog okozhatja, pl. a fogamzásgátló, ami tele van progeszteronnal és ösztrogénnal (hormonokkal - a terhesség során is ezek váltják ki a rosszullétet).

5. Szóval, ha megfelelően alkalmaztad, kicsi az esély a terhességre, de vegyél egy tesztet.

2021. júl. 28. 08:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Vegyél egy tesztet, ha a terhességtől hánytál volna, akkor már eltelt annyi idő, hogy elég biztosra megmondja. Nem olyan drága és nem kell tovább agyalnod.
2021. júl. 28. 08:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Nagyon kicsi az esélye, hogy terhes legyél. De én is csak javasolni tudom, hogy vegyél egy 2 db-os tesztet, csináld meg és hidd el meg fogsz nyugodni.
2021. júl. 28. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!