Mensi 2. napjan vett vervetel 4200 mIU/L prolactin eredmenye mennyire magas es veszelyes?
Mi már klinikára jártunk,mert 6 évig nem estem teherbe.Ott derült ki,hogy a prolaktinom kétszerese a megengedettnek.Csináltak másik vérvételt ekkor már háromszorosa lett.A prof. azt mondta,hogy fej ct-t kell csinálni,mert lehetséges tumorom van.Kaptam időpontot 1 hónapra,de előtte 3 nappal csináltam tesztet mert késett és pozitív lett.Már 19 hetes vagyok :)Remélem nektek is hasonló szerencsétek lesz :)Minden jót!!!!!!!!
Nagyon kedves, hogy erdeklodsz a fejlemenyekrol! Voltam dokinal es most mindenfele vizsgalatokra kell jarnom. Latoter vizsgalat, terheleses vercukor, a SOTE Belgyogyaszati Klinikan PEG modszeres vervetel az aktiv es inaktiv prolaktin elkulonitesere... a magas kortizol miatt kaptam ket tablettat, amit este 11-kor kell bevennem, masnap ugy kell mennem vervetelre... es rairta a papirra, hogy a kortizol es a prolactin stresszhormon. Ezt mondjuk nem ertem, de ha megvannak a leletek es ha azokat nem ugy ertekeli ki, hogy jo legyen, akkor elmegyek egy masik dokihoz. Holnap megyek sella MR vizsgalatra. Nagyon varom, h mi lesz. A fejem es a szemem az utobbi idoben sokat faj, de lehet, hogy a stressztol :) a doki szerint. Megirom majd a tovabbiakat!
Udv, Timi
Megvan az MR eredmenye, de nem mutatott ki adenomat. Ugyhogy nem tudom, h miert ennyire magas a prolactinom. A stressz lehet az oka... gondolom en.
Meg megyek vervetelre es majd az hatha kimutat valami ertelmesebb okot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!