12napja nem jött meg,a hasam nagyon szurkál vmikor ugy hogy nem birok mozogni és a derekm is nagyon fáj.Mit tegyek ha terhes vagyok és 15évesen kell szülnöm?
Első körben vegyél egy tesztet, hogy biztosan terhes vagy e!
Ha igen, mindenképp beszélj az édesanyáddal!!!
Remélem olyan a viszonyod vele, hogy ezen túl tudtok lendülni vagy így vagy úgy!! kitartás!!!
terhes biztos nem vagy, de azért 15 évesen elég gáz hogy ettöl tartasz.
menj el dokihoz, valószínü valami hormon problémád van vagy fel vagy csak fßazva, vagy valami nemi betegséget kaptál el. mond meg az orvosnak hogy már sexuális életet élsz. ha van esze dsexelni legyen eszed az orvosnak is ezt elmondani.
Szia!
Ne izgulj, nagyon sok mindentől fájhat és nem kell mindjárt rosszra sem gondolni pl. betegség. Még fiatal vagy nem rég óta menstruálhatsz és az emberi szervezet folyamatosan változik.Én lassan több mint 15 éve menstruálok és van hogy még most is érnek meglepetések. Te pedig még a serdülő korban vagy. A szervezeted most készül fel arra, hogy majd egyszer anyuka légy.
Az orvos az nagyon jó tanács. És ha már ott vagy és élsz már nemi életet is(valószínű ha terhességre gyanakodtál) a kérj tőle segítséget a terhesség ezutáni elkerülésére. Viszont egy jó tanács. Ha fiatalon kezded a gyógyszert mindenképp tarts szünetet a folyamatos szedésbe. Az orvos biztos tud segíteni. Én 13 éves korom óta szedtem a tabit. Még szűz voltam, de a rendszertelen ciklusomra azt írták fel. Aztán majd 10 évig folyamatosan szedtem mert az orvos tojt rá. Ebből lett petefészekcisztám és még a többi.
A lényeg ne félj. Ha a teszted negatív biztos nem vagy terhes már kimutatta volna. A fájdalom és a mensi késés még ilyen korban szinte hogy normális. Tényleg bármi kiválthatja a stressz, az időjárás stb...
Nyugi és szép kamaszkort...:)
Szia!
Az utolsó vagyok. Egy jó kis felfázás meg petefészekgyulladás is simán késleltetheti a mensit. Lehet az idő ami mostanában elég kiszámíthatatlan. Felfáztál és így jött ki. Szerdán akkor menj el nőgyógyászhoz és hidd el meg fog jönni, de ha felfáztálakkor készülj fel hogy jobban fogsz görcsölni.:(
Lehet a késés oka talán már a stresszed, hogy talán terhes vagy. A stressz ciklusokat is teljesen felborít. Sőt egész mensit ki is hagyhat.
De az biztos hogy terhes nem vagy. És jó olvasni hogy van már felelősségtudatod és védekezel is. Okos lány vagy. majd 2 hét késés után a teszt már kimutatta volna a babát.
A derékfájásod meg az hogy néha alig bírsz mozdulni ez nagyon jellemző felfázós tünet. De nekem például nagyon sokáig így jött meg a mensim. Napokig ilyen fájásom volt előtte. Aztán pár év múlva elmúlt. Jött hogy barnáztam napokig előtte. Szóval változik ez is folyamatosan. Szerintem megfáztál egy kicsit fel is azért késik. A fájás pedig onnan ered hogy jöna menzeszed csak kicsit "szenved" a tested.
Remélem segítettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!