Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehetek így terhes az esemény...

Lehetek így terhes az esemény utáni tabletta után?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Június 13-án éjfél után, 14-én hajnalban történt baleset, kiszakadt sajnos az óvszer. Másnap természetesen felirattam esemény utánit, a Rigesoftot "kaptam". Nem volt túl egyértelmű a beszedési útmutató, a papíron és a neten teljesen mást írtak, így végül bevettem az elsőt másnap 14:00-kor, a másodikat pedig, hogy benne legyek a 24 órában, éjfélkor. A neten azt írták, teljen el a kettő között 12 óra, de így nem telt el. Pár korty alkoholt is ittam(valami gyenge kis dobozos proseccot, tényleg épp hogy megkóstoltam) és utána vettem be a második szem gyógyszert. A menzeszem 31 napos szokott lenni, használok menstruációs naptárat, amiben írja, mikor van peteérés, ovuláció, termékeny napok, és nekem a 13-14 nem volt az. 15-én kellett volna megjönnie, de nyilván most a gyógyszer miatt késik, 4 napja. Szerintetek ez normális? Befolyásolhatta a gyógyszer hatékonyságát az a minimális alkohol, valamint hogy nem telt el 12 óra a két bogyó között, és nem is egyszerre vettem be? Normális válaszokat kérnék, nem vagyok már 16-17 éves kislány, köszönöm!

22/l

2021. jún. 18. 15:35
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Az a +/- pár óra nem számít. Még bőven időben vetted be nyugi, 99.999% hogy hatott is. Alkohol azért nem célszerű rá inni, mert befolyásolni tudja a felszívódását.

A ciklusod meg teljesen szét lesz trollkodva, van akinek csak 1-2 ciklus, másnak meg fél évig össze-vissza jön meg. Lehet utána bármi, kimaradó ciklusok, 45 nap, vagy 15 nap, köztes barnázások stb. Az esemény utáni nem jó, sőt nagyon nem jó, de még mindig a kisebbik rossz a nem kívánt terhességhez képest, egyfajta ultima rátió.

Tipp: legközelebb menet közben is ellenőrizzétek sűrűbben a gumi állapotát pózváltásoknál, csúcstámadás előtt a párod vegye ki egy pillanatra megnézni rendben van-e, ügyeljen a felvételére (maradjon a végén hely a spermazsákban). Szerezzetek be hüvelyzselét ha csúcs előtt van szakadás/lecsúszás akkor a spermicid gél bőven elég.

2021. jún. 18. 15:42

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!