Ha terhes vagyok mért lesz negativ a teszt?
Mennyi ideje hogy meg kellett volna jonnie? nekem a menzi elmaradasa utan ket hettel mutatta ki a teszt, hogy terhes vagyok. Fugghet attol, hogy a hcg szintje mennyire magas. Minnel fiatalabb a terhesseg, annal nehezebben mutathatja ki a teszt.
Sok sikert!
A húgom így járt: meg volt neki a menstruációja, aztán most kimaradt. De már előtte is csinált néhány tesztet, mert állandóan hányt. Az összes negatív lett.
Tegnap elment a dokihoz, erre kiderült, hogy 13 hetes terhes.... Na erre kössetek csomót.
A negatív teszt nem nagyon jelent semmit.
Ezt talaltam a neten:
A terhesség túl korai szakaszában elvégzett teszt, amikor még nincs kimutatható hCG-szint, álnegatív eredményt adhat. Viszont a vizeletben megjelenő vér vagy fehérje álpozitív eredményhez vezethet. A túl híg vizelet is adhat álnegatív hCG-eredményt, ezért a páciensnek nem szabad túl sok folyadékot innia, mielőtt vizeletet gyűjt a terhességi teszthez.
Bizonyos gyógyszerek, pl. vizelethajtók és a prometazin (egy antihisztamin) szintén álnegatív vizeleteredményhez vezethetnek. Más gyógyszerek, pl. görcsoldók, Parkinson-kór elleni szerek és nyugtatók is álpozitív eredményt adhatnak.
Vannak adatok arra vonatkozólag, hogy egyes vegyületek, amelyek nem tartoznak a gyógyszerek közé, zavarják a szérumból történő hCG-meghatározást. Ilyenek lehetnek pl. az egyes páciensekben meglévő speciális antitestek, amelyek megkötik a hCG-molekulákat. Általában: ha egy eredmény bizonytalan, más módszert alkalmazva a meghatározáshoz az eredmény ellenőrizhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!