Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A nőgyógyász a terhességet ki...

A nőgyógyász a terhességet ki tudja tapogatni ha kb 1 hónapos terhes vagyok? Ma voltam és azt mondta, hogy nem érez semmit de menjek uhra?

Figyelt kérdés
2008. dec. 4. 16:14
 1/1 anonim ***** válasza:
42%

Szia.

Mikor volt az uccsó mensid?Ha 1 hónapos terhes lehetsz esetleg,akkor valahogy most kellene megjönnie.Akkor ne csodálkozz,ha nem érez semmit a doki,hisz ha a PÉ-d a 14.napon volt is,ami igen ritka,akkor is a beágyazódás óta alig 5-6 nap telt el,mit is érezne még,egyáltalán honnan veszed hogy terhes vagy?Pozitív teszt?Miért mentél ilyen hamar orvoshoz?

Ha Te a 4 hetes terhességed a vélt PÉ-től számítod,akkor felvilágosítalak,hogy ez már 6 hétnek számít,nem négynek,ugyanis a terhességet az uccsó mensid első napjától számítják.De ha most mentél,sztem még ez is korán volt.AZért mondja,hogy menj UH-ra,mert ott nagyobb bizonyossággal megtudják állapítani,hogy valóban terhes vagy-e,mert kimutatja nagyon korán,amikor még a doki nem is érzi.Én 8 hetes voltam,mikor először doki látott,és akkor már ő is érezte.Ha mindent rendben érzel,akkor nem érdemes 5-6 hetesen dokihoz menni,várni kell 8-9 hétig,ha a baba meg akar maradni,megfog 9 hetesen is,ha nem akkor elmehet 13 hetesen is,mint barátnőmnek.Ne parázz,mostmár menj Uh-ra ha elküldött,ott megmondják,mi a helyzet.

Ja Svédországban pl.a doki csak 12 hetesen vizsgálja meg a nőt egyszer,és ha minden oké,akkor csak szívhangot néznek havonta,és egyszer a 9 hónap alatt UH-t,a doki nem is vizsgál,csak nálunk ennyire elterjedt,hogy 5 hetesen már rohanunk az orvoshoz.

Tehát nyugi,a para csak a babának árt.Szorítok:Lizy

2008. dec. 4. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!