Hőgörbe értelmezés. Ovuláció napja jó helyen?
Akik jobban értenek a hőgörbékhez...szerintetek jó helyre húzta be az alkalmazás az ovulációt? (13.nap) Normálisnak mondható egyáltalán ez a görbe? Ez volt az első hónapom, amikor hőmérőztem...nem is sikerült az első ciklusnaptól mérni.
Köszönöm ha válaszoltok!
Az látszik a görbén, hogy 27.én megugrott a hőd, de nem maradt fenn.
Szerintem ez anovulációs ciklus. Tehát peteérés nelküli.
Ez annak a következménye,hogy sárgatest hiányában nem termelődik progreszteron. Mivel ez az első hónapod, így lehet hogy ez egy egyszeri dolog, de lehet, hogy rendszeresen ez van. Akkor elkell menni orvoshoz, mert lehet pl PCOS vagy változókor kezdete. Legalább három hónapig kellene mérni, hogy lásd, mindig ez van e vagy csak most.
2-es jól írta
Egyébként, még mérheted tovább mert meglehet később is az ovu. Jelenleg a mérések alapján nem történt ovu. De mivel hiányos a görbe így sokat most még nem lehet belőle leszűrni. Ovu egyébként akkor történik meg, ha 6 nap átlaga után feljebb megy a hő és fenn is marad mensiig.
Sok szerencsét, lehet csak a kövi ciklusban leszel okosabb, ha ott sincs ovu érdemes dokival konzultálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!