Miért írnak fel vérvétel nélkül progeszteront a kismamáknak barnázásra?
Mert mire meglenne a labor, esetleg késő.
És ha az orvos nem írja fel, és a kismama elvetél, akkor ő lesz a szemét, gusztustalan szar alafk, és természetesen csak és kizárólag progeszteron hiány miatt mehetett el a terhesség és az orvos lelkén szárad.
Inkább felírják és kész.
Amúgy milyen sok mellékhatása van? Én egyetlen egyről tudok: valamennyivel emeli a hypospadiasis előfordulását. Amúgy semmi mást nem okoz. És mivel ez is ritka, még az emelkedett kockázat is elhanyagolható.
Unatkozol, és szeretnél vitát indítani?
Olyan szép a mai nap, menj sétálni...
Amúgy a kérdésedre válaszolva: ha barnáznék/véreznék, bármit bevennék kérdés nélkül, amit a doki felír, hogy a babámnak esélye legyen megmaradni!
A Te orvosod az, akit én élből elkerülnék, mert butaságot mond.
A progeszteront a saját szervezeted is előállítja, tehát ártani nem lehet vele. A felesleg nem épül be és legtöbb esetben kúp formájában használják, így nem megy át a szervezet emésztőrendszerén sem.
A vérvétel felesleges akkor már, ha nem csináltak abban a hónapban teljes hormonsort, ugyanis egy szem progeszteron értékből még nem fogsz látni semmit, ugyanis a progeszteron lehet kevés egy normál ösztrogénszint mellett is, de lehet az az eset is, hogy nagyon magas az ösztrogénszint, hozzá képest alacsony a progeszteron, de a vérvételen ezt az értéket önmagában nem látod rossznak. Ilyen volnék én is, papíron nem rossz az eredményem, mégis 3 terhességből 3x kellett és egyszer még így is kevés volt, mert rosszkor kezdtem alkalmazni. Nekem már tüszőrepedés után kell azonnal, amit tesztekkel figyelnem kell, onnantól pótolnom kell végig a megfelelő hétig. Ha ezt nem teszem meg, nem marad meg a terhességem. Mire eljutnék az ovuláció után a protokoll szerinti vérvételig, már 7 nap késésben lennék a progival és nem maradna meg a terhességem.
Van erről Czeiel Endrének egy vidója, keres ki és hallgasd meg.
Várom én is a konkrét példákat arra, hogy milyen kárt okoz a progeszteron pótlása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!