Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A hőmérséklet mérését ugyebár,...

A hőmérséklet mérését ugyebár, mindig azonos időben kell végezni. Mit tegyek, ha hétvégén később kelek fel?

Figyelt kérdés
(pl: este későn értem haza, reggel későbben ébredek) Mit javasoltok? Vagy más ezt hogy csinálja?
2007. dec. 20. 15:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Akkor nem lesz pontos a mérés, de nagy eltérések nem lesznek. Amúgy mindig ugyanabban az időpontban kell mérni, hisz a testhőmérséklet órnként változik. És ha egyszer más időpontban méred, akkor lehet, hogy vagy magasabb már a testhőmérsékleted vagy épp alacsonyabb, és ez viszont más értékeket tud mutatni. Pl. előfordulhat, hogy azt mutatja, peteéresed van, mert megugrott 2 fokkal, közben meg erről szó sincs, csak nem abban az időpontban mérted, és akkor már alapjáraton magasabb a testhőmérsékleted. Szóval, akkor már nem olyan biztos eredményt mutat.
2007. dec. 20. 15:19
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez hülyeség!

Miért kelnél fel mondjuk minden reggel 7-kor, hogy megmérd a hődet. Az a lényeg, hogy bármikor is ébredsz fel előbb mérd meg a hődet és csak utána kelj fel!

Ha terhes vagy akkor mindíg 37'C lesz vagy kicsit fölötte.

2007. dec. 20. 18:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem is ezt a 2 tanácsot adta a doki: 1: ébredés után, de még az ágyból felkelés előtt kell mérni, vagyis tedd az ágyad mellé a hőmérőt; 2: ne a hónod alatt, hanem szájban vagy hüvelyben mérj, mert az pontosabb eredményt ad.
2007. dec. 20. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!