Fiatal férfi vagyok, legrosszabb álmom, hogy meddő vagyok. Mennyire gyakori ez férfiaknál? Érdemes elmennem egy kivizsgálásra, hogy megnyugtassam magam?

Ha ezt az elkepzelest semmi nem tamasztja ala,akkor teljesen feleslegesnek tartom,hogy kivizsgaltasd magad.Amikor mar van babaprojekt,es sok probalkozas utan sem jonne ossze a baba,akkor talan/igen,viszont akkor is csak 50%,hogy te vagy a meddo,mert ugye a parod eppugy lehet.Ezen ne stresszelj,amig nincsa ra okod,persze mindannyiunknak vannak ugymond "remalmaink",oszinten en is feltem attol hogy lehet nem jon ossze a baba,vagy problemam lehet (mert szegyen/nem szegyen,azelott soha nem voltam nogyogyasznal),de elso probalkozasra osszejott,es minden rendben.Szerintem nyugodj meg!
32 hetes kismami

Már írtam régebben itt, hogy az én férjemnek voltak hasonló képzelgései. Náluk a családban többeknél elő is fordult,hogy nem lehetett gyerekük. Mi még a házasság előtt megbeszéltük, ha kell örökba fogadunk. Aztán jöttek szépen a gyerekek gond nélkül, nem volt semmi baj. (Nála egyébként onnan jött a képzelgés, hogy egy nap "csak kétszer tud", azt is min. 4-5 óra kihagyással.) Gyerekeink szerelemgyerekek, nem kellett görcsölni, rögtön jöttek.
Férfi meddőség egyébként lehet öröklött, vagy úgy olvastam, akár a tartós ülőmunka is okozhatja és ezer más még. Szerintem előre ne aggódj, ha nem jön össze a tervezett baba, ráérsz akkor vizsgálódni. Ha pedig még nem is próbáltad, akkor honnan tudod, hogy gond van?
Köszönöm a válaszaitokat!
Remélem én is, hogy minden rendben van.
Utolsó kommentelőnek: tényleg nem tudhatom, hogy van-e bármi gond, de aggaszt, hogy nem tudom hogyan kezelném a helyzetet, ha kiderülne, hogy meddő vagyok.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!