Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbeesés pillanatától...

Teherbeesés pillanatától számítva mennyi idő mire nyilvánvaló hogy terhes valaki?

Figyelt kérdés
Azért teszem fel a kérdést, mert nemrég kezdtem új munkahelyen, viszont lassan abbahagyjuk a védekezést. Ha pl február közepén összejön a baba onnantól még mennyi idő mikor már be szokták jelenteni, orvos ad igazolást stb... Most itt nem arra gondolok hogy én otthon tesztelgetek és pozitív vagy halvány pozitív, hanem amikor már ténylegesen megállapítható a terhesség
2021. jan. 6. 10:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha 7-8 hetesen elmész nógyógyászhoz és rá van írva a papírodra, hogy élő embrió, akkor hivatalosan is várandós vagy. Azt te döntöd el, hogy mikor jelented be.
2021. jan. 6. 10:32
 2/9 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem embrió, magzat

1es voltam.

2021. jan. 6. 10:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A menstruáció első napjától számítják a terhességet.

Onnantól kezdve kb 4 hetesen tudsz pozitívat tesztelni. A következő mensi elmaradásától kezdve.

Az orvos ilyenkor még kb semmit se lát, csak legfeljebb megvastagodott nyálkahártyát. 5-6 hetesen már láthat petezsákot (az utolsó mensitől számíva a heteket)

7 hetes körül már embrió és szívhang is biztosan van.

12 hetes genetikai vizsgálat szűri ki a down-kórt és egyéb genetikai betegségeket, a legtöbben ez után szoktak beavatni a tágabb környezetet is, amikor kiderül, hogy minden rendben.

Első terhességnél ilyenkor még általában semmi sem látszik.

Nekem 16 hetesen már szépen kerekedett a pocak, bár egy lazább felsővel még el lehetett takarni.

20 hetesen már nem lehetett letagadni.

De ez teljesen nő- és alkatfüggő. Van akinek 30 hetesen is csak cuki kicsi pocakja van (mint pl nekem 16 hetesen), más meg ilyenkor már görögdinnyére kerekedik. Szóval ezt a részét előre nem lehet megjósolni.

De szerintem 15-16 hétig tutira el lehet takarni.

Hacsak nem leszel valami miatt veszélyeztett terhes és rögtön kiírnak táppénzre.

2021. jan. 6. 10:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Így van, orvos az első alkalommal ad igazolást arról, hogy élő terhesség van.

Ettől függetlenül én a genetikai vizsgálatot azért megvártam vele, addig senki (otthon se) tudott róla. Az ördög nem alszik...

2021. jan. 6. 10:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: mármint a férjem tudta, de senki más.
2021. jan. 6. 10:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Hivatalosan az 5-6 hetes terhességet tudják leigazolni, de a 12. hétig nem szokták nagyon bejelenteni a munkahelyen, mert addig sajnos még ki kell várni, hogy megmarad-e a terhesség. Nyilván ha fizikai munkát végzel vagy okod van rá, akkor már az első orvosi papírral kikérheted magadat a munkából (de ehhez az orvos véleménye is kell).

Ha emiatt teszed fel a kérdést, akkor 5-6 hetesen már lesz igazolásod a táppénzhez.

Ha amiatt teszed fel, mert minél később akarsz róla szólni, nehogy konfliktus legyen (próbaidő stb) akkor körülbelül a 15-20 hétig el lehet rejteni ha nagyon akarja az ember. De utána már kellemetlen lehet a munkahelyeden a helyzet, hogy addig miért nem szóltál róla.

2021. jan. 6. 10:41
 7/9 A kérdező kommentje:
Február végén lejár a próbaidőm, amúgy irodai munkát végzek, ha nem lesz gond akkor szinte végig tudnék dolgozni, csak nem akarom hogy úgy jöjjön le hogy még csak nemrég kezdtem és már terhes vagyok
2021. jan. 6. 10:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Én megvárnám a próbálkozással azt, hogy felvegyenek állandóra. Mert ha teherbe esel mondjuk február elején, a próbaidő leteltével pedig elküldenek, akkor az életben nem találsz terhesen munkát
2021. jan. 6. 12:35
 9/9 A kérdező kommentje:
Állandós vagyok, csak van 3 hónap próbaidőm. Szerintem nem valószínű hogy elküldenek, kevesen vagyunk így is és még akarnak embereket felvenni
2021. jan. 6. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!