Szoptatás be folyásólja a megtermékenyülést?
befolyásolja
Igen, állítólag kicsi valószínűséggel lehet szoptatás mellett teherbe esni, de lehetséges.
"Pont hogy szoptatás mellett lehet a legkönnyebben."
Ez mekkora hülyeség! Szoptatás alatt magas a prolaktin hormon szintje, ami gátolja a peteérést, szóval igen befolyásolja, mégpedig úgy, hogy nincs peteérés egészen addig, amig nem csökken ez az érték, így nincs mit megtermékenyíteni. Van akinek ritkítani kell a napi szopik számát, van, akinek meg teljesen el kell választani a babát ahhoz, hogy újra beinduljon a hormonháztartás.
Mi is szeretnénk már másik babát, de a fiam még nagyon ragaszkodik a cicihez. Azt mondta a doki, hogy döntsem el, baba vagy szopi, mert nálam nem megy a kettő együtt. Ha elválasztottam, még akkor is kell kb. 2 hónap, mire helyreáll a rend.
Amikor először babát szerettünk volna, első alkalommal összejött (sajnos elvetéltem) de aztán egy hónapra rá megint terhes lettem, megszületett a fiam 13 hónapos koráig szopizott, nem védekeztünk, mert szerettünk volna kistesót, és igaz hogy 13 hósan már csak este meg reggel szopizott, akkor se lettem terhes. Miután a fiam elválasztódott (saját magától egyik napról a másikra) csak utána 6 hónappal lettem terhes újra.
Szóval nálunk teljesen érévényesült a szoptatás fogamzságátló hatása.
A barátnőm pedig 4 hós csak szopis baba mellett lett újra terhes...hát nem vagyunk egyformák:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!